• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiekviena pabaiga yra naujo pradžia. Taigi baigiantis vasarai pasitinkame rudenį. Tai nebūtinai liūdnoji naujiena, nes gali būti dar vienas pretekstas koketiškai papurenti plaukučius ir dar pagražėti.

Kiekviena pabaiga yra naujo pradžia. Taigi baigiantis vasarai pasitinkame rudenį. Tai nebūtinai liūdnoji naujiena, nes gali būti dar vienas pretekstas koketiškai papurenti plaukučius ir dar pagražėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Stilistas Kęstutis Rimdžius siūlo gaudyti rudens spalvų vijas, paslėpti jas savo plaukuose ir pinti iš jų kasas, sukti kuodelius ar leisti tviskėti palaidose neklusniose sruogose. Naujojo sezono šukuosenų tendencijose karaliauja ne kas kita, o sodrios gamtos spalvos, išsiliedamos įvairiais tonais ir pustoniais. Žurnalas „Ieva“ nori tiksliau sužinoti, kokios moters viziją kuria rudens tendencijos ir kokios šukuosenos, plaukų spalvos šiuo metu madingiausios.

REKLAMA

Kokios naujausios šukuosenų tendencijos? Ką mums žada ruduo?



Ruduo šiais metais siūlo nebijoti eksperimentuoti ir išsiskirti iš minios, pasinerti į naujų formų ir spalvų žaidimą. Šį rudenį valdo sezono karaliene vadinama „arklio uodega“ – ir surišta viršuje, ir apačioje, ties kaklu. Tokia šukuosena suteikia galimybę varijuoti nuo ankstyvo ryto iki vėlyvo vakaro... Tai gali būti su pirma pasitaikiusia gumele tiesiog surišta netvarkinga kasa arba tobulai prigludusių žvilgančių plaukų uodega, sukelta ant viršugalvio. Neprašausite pro šalį ir pasirinkusios įvairius kuodelius ar penktojo ir šeštojo dešimtmečių plaukų vėlimo ir pynimo technikas.

REKLAMA
REKLAMA



Trumpaplaukės, nenusiminkite! Improvizuokite berniukiško stiliaus „a la garçon“ (pranc. berniukiško) tipo šukuosenomis, įkvėpimo semkitės iš atlikėjų Robyn ir La Roux. Kirpčiukams šį sezoną sakau ypatingai „taip“ – jie ir toliau karaliauja ant mados sostinių podiumų. Vienas romantiškiausių šio rudens įvaizdžių – kirpčiai ir stambios, daug apimties šukuosenai suteikiančios garbanos.

Kokios plaukų spalvos karaliauja?



Kaip ir dažniausiai šaltuoju sezonu, tampa madingos sodrios, iš gamtos kilusios spalvos. Itin madingos vario, ugnies, taip pat aktualūs visi auksiniai tonai, įvairūs rudi atspalviai, beje, madinga ir raudona... Pavasarį išpopuliarėjusi vadinamoji „ombre“ plaukų dažymo technika svarbi ir rudenį. Plaukai dažomi keliais skirtingais tonais, pavyzdžiui, plaukų šaknys dažomos tamsiai, o galai šviesinami. Taip sukuriamas kontrastas ir nudegusių, saulėje išblukusių plaukų efektas. Ši plaukų dažymo technika gimė Holivude ir dabar populiari tarp užsienio žvaigždžių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kokį kirpimą pasirinkusi moteris šį rudenį neprašaus pro šalį?



Siūlyčiau rinktis trumpesnių plaukų šukuosenas, pavyzdžiui, karė, bobo ar garson stiliaus šukuosenas. Apimtį padės sukurti paraityti, švelniai pasukti plaukų galai. Dažydamos rinkitės kelias spalvas, artimas viena kitai, padarykite keliais tonais šviesesnių sruogelių – taip sukursite didesnės apimties įspūdį.

Kokią šukuoseną patartumėte rinktis toms, kurios negali pasigirti vešliais ir stipriais plaukais?



Toms, kurios nori atrodyti itin madingos, siūlyčiau rinktis garbanas – stambias, smulkias, glamūrines ar kiek susivėlusias. Tačiau atkreipkite dėmesį ne tik į mados tendencijas, bet ir į veido formą. Jeigu veido bruožai stambesni, vis dėlto rinkitės tiesių plaukų šukuosenas. Juk visuomet svarbiau už madą yra stilius.

REKLAMA

Ir tiesūs, ir garbanoti, ir kirpčiukai, ir kuodukai... Panašu, kad plaukams suteikiama visiška laisvė?



Kaip minėjau, kirpčiukai išlieka populiarūs ir šį rudenį. Modistės turėtų rinktis ilgesnius, antakius dengiančius kirpčius, kurie sukuria tarsi ataugusių plaukų efektą. Tačiau kirpčių patarčiau vengti toms, kurių kakta žema. Taip pat kirpčiukai netinka smulkiai garbanotų plaukų savininkėms.

Lietuvaičių oda dažnai yra blyški. Kokios plaukų spalvos reikėtų vengti, kai toks odos tipas?



Blyškiaveidėms patarčiau vengti šaltų, tamsių tonų. Tačiau nesirinkti ir per daug nušviesintų plaukų efekto, kuris susilies su veidu. Žaiskite keliais tonais – nuo natūralios savo plaukų spalvos iki šviesesnių, šiltesnių atspalvių.

REKLAMA

Gal žinote keletą paslapčių, kaip moteris galėtų pajaunėti keletu metų vien pasikeitusi plaukų kirpimą? Kokie šukuosenos elementai dažniausiai suteikia jaunatviškumo, o kas priešingai – sendina?



Manau, visi sutiks, kad tobulai parinkta plaukų spalva, puikus kirpimas, sveiki ir blizgūs plaukai kiekvieną moterį pajaunina ne vienais metais. O dažniausiai puikių rezultatų duoda ir pasitikėjimas savo plaukų stilistu. Tad lieka tik pasidažyti lūpas ir metų skaičių paslėpti didelėje talpioje rankinėje, kurios šį rudenį ir toliau karaliauja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų