• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Darbas yra ne tik pragyvenimo šaltinis, bet ir malonus užsiėmimas. Žinoma, tik tuo atveju, jei esate laimingi dirbdami vieną ar kitą darbą.

REKLAMA
REKLAMA

Forbes.com pateikia 10 užsiėmimų, kurie labiausiai džiugina žmones.

Specialybės, kurias pasirinkę žmonės jaučiasi laimingi:

1. Dvasininkai. Labiausiai laimingi jaučiasi žmonės, pasirinkę dvasininko kelią. Galbūt todėl, kad ši profesija yra mažiausiai žemiška, Dievo tarnai jaučiasi laimingi.

REKLAMA

2. Ugniagesiai. Didžioji dalis apklausose dalyvaujančių šios specialybės atstovų jaučia pasitenkinimą dirbdami šį darbą. Pasak ugniagesių, jiems didelį džiaugsmą suteikia galimybė padėti žmonėms.

3. Kineziterapeutai. Socialinė veikla ir galimybė padėti žmonėms, pagerinti jų sveikatą ir savijautą šios specialybės atstovams suteikia nemažą motyvaciją ir pasitenkinimą dirbamu darbu.

4. Autoriai. Nors daugumai autorių atlyginimai yra labai maži arba jie rašo be atlygio, suvokimas, kad gali savo mintis išreikšti visuomenei, ko gero suteikia šios specialybės atstovams susižavėjimą atliekama misija.

REKLAMA
REKLAMA

5. Specialiojo ugdymo mokytojai. Nors ši specialybė taip pat nėra pelninga, šie mokytojai džiaugiasi galėdami padėti specialiųjų poreikių turintiems vaikams ir labiau integruoti juos į gyvenimą.

6. Mokytojai. Mokytojų specialybę pasirinkę žmonės laimingi yra turbūt todėl, kad juos tenkina savo misijos suvokimas. Taip pat jiems patinka atmosfera. Mokytojais dažnai tampa ir jauni idealistai.

7. Menininkai. Skulptoriai ir dailininkai dažnai teigia, kad yra labai patenkinti savo profesija. Vis dėlto, tik nedaugelis iš jų gali pragyventi iš meno.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

8. Psichologai. Nors psichologai ne visada gali padėti žmonėms išspręsti psichologines problemas, bent jau savo problemas dėl pasitenkinimo darbu jie atrodo sutvarkė, pasirinkdami šią, jiems nemažą malonumą teikiančia specialybę.

9. Finansinių paslaugų pardavimo agentai. Du trečdaliai šios specialybės atstovų pareiškė, kad yra laimingi dirbdami tokį darbą. Galbūt tai susiję su stabiliu ir nemažu atlyginimu, patogia darbo vieta ir 40 valandų darbo savaite?

10. Eksploatavimo inžinieriai. Šios specialybės atstovai jaučiasi laimingi, nes dirbdami su milžiniškais „žaislais“ - buldozeriais, grąžtais, ekskavatoriais ir t.t.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų