• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausias Centrinės ir Rytų Europos regione verslo akseleratorius „StartupHighway“ baigia paraiškų atrankos etapą ir ruošiasi programos pradžiai. Norą dalyvauti šią savaitę prasidedančioje ir tris mėnesius truksiančioje verslo idėjų realizavimo programoje pareiškė net 12 valstybių pradedantys verslininkai.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigia „StartupHighway“  programos vadovas ir bendraįkūrėjas Rokas Tamošiūnas, didžioji dalis programoje užregistruotų verslo idėjų turi nemenką verslo potencialą, tad atrankos procesas pateikė nemažai iššūkių.

REKLAMA

„Sulaukėme žymiai daugiau paraiškų nei prognozavome. Apie pusę jų gavome iš Lietuvos, taip pat daug iš Latvijos, Lenkijos, Estijos. Tarp užregistruotų verslo idėjų yra ir JAV, Didžiosios Britanijos, Baltarusijos, Kazachstano, Bulgarijos ir netgi Indijos atstovų paraiškos. Šiuo metu investuotojai baigia atrinkti programoje dalyvausiančias pradedančių verslininkų komandas, iš kurių kiekvienai bus suteiktas 50 000 Lt sumos finansavimas“, - pirmuosius programos rezultatus komentuoja R. Tamošiūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Programoje dalyvaujantys pradedantys verslininkai gaus ne tik finansavimą. Jiems taip pat bus perduota daug vertingų žinių iš daugiau nei 70 patyrusių verslininkų bei konsultantų iš visos Europos, kurie atliks mentorių vaidmenį. Dalyvaujantiems programoje taip pat bus suteiktos nemokamos biuro patalpos ir kiti resursai, būtini verslui pradėti - tokie kaip apskaitos paslaugos, juridiniai patarimai ir t.t.

„Šia programa pradedantiems verslams siekiama perteikti geriausią verslo patirtį. To nepavyktų įgyvendinti be šiam tikslui atsidavusių mentorių ir partnerių. Pastaraisiais sutiko būti didžiausia Baltijos šalių privačios bankininkystės ir turto valdymo grupė „Finasta“, kuri įsileidžia projekto dalyvius po savo stogu, visų trijų mėnesių laikotarpiui suteikdama visas sąlygas darbui bei kūrybai. Programos viešinimo kampaniją įgyvendins mokymų ir konsultacijų įmonė „Cezaris“, - partnerių indėlį į programos įgyvendinimą įvardino R. Tamošiūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Programa bus vykdoma trimis po mėnesį trunkančiais etapais: pirmojo etapo metu dalyviai grynins savo verslo idėjas - tuomet bus labiausiai reikalinga patyrusių mentorių pagalba. Išgryninus koncepciją, bus intensyviai dirbama, kad jauni verslai suformuotų produktą. Trečiąjį mėnesį dėmesys bus skiriamas savo darbo rezultato pristatymo ir pardavimo gebėjimų ugdymui.

„StartupHighway“  programa pasibaigs investuotojų dienomis, kur pradedantys verslininkai pristatys savo verslo projektus didžiausiems Europos regiono investuotojams.

Daugiau apie šį projektą galite perskaityti čia:

Tarp Berlyno ir Maskvos veiks Lietuvos verslo „greitkelis“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų