• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl neišmokėtų atlyginimų beveik visi vieno miestelio Ispanijoje policijos pareigūnai pradėjo streiką, praneša BBC. Tai naujausia didelės problemos apraiška. Dėl ekonomikos krizės daug Ispanijos savivaldybių yra įsiskolinusios ir neturi galimybių skolas grąžinti.

REKLAMA
REKLAMA

Valverde del Kamino miestelio policininkai keturis mėnesius nesulaukė algos, ir jų kantrybė baigėsi. Užuot dirbę, jie protestuodami antradienį visą dieną sėdėjo miesto savivaldybėje. Tačiau vyrai neigia, kad streikuoja, nes policijos pareigūnams draudžiama streikuoti. 14 iš 16-os miestelio pareigūnų gavo gydytojų pažymas, kad negali dirbti dėl savo psichologinės būklės.

Valverde del Kamino miestelyje Ispanijos pietvakariuose gyvena 13 tūkst. žmonių, o savivaldybės skola siekia net 74 mln. JAV dolerių. Tai visoje Ispanijoje didžiausia vienam gyventojui tenkanti skola. Problemos mastas paaiškėjo tik tada, kai po daugelio metų opozicinei partijai pavyko laimėti vietos rinkimus. Kituose Ispanijos miestuose padėtis panaši. Baiminamasi, kad tokios savivaldybių skolos, apie kurias dar nežinoma, sutrukdys Ispanijai pasiekti tikslą – iki metų pabaigos sumažinti biudžeto deficitą iki 6 proc. bendrojo vidaus produkto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų