REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turkija antradienį įspėjo, jog ji ruošiasi sausumos operacijai prieš kurdų separatistus Šiaurės Irake. Ar ji bus įvykdyta, priklauso nuo diskusijų su Iraku rezultatų.

REKLAMA
REKLAMA

Turkijos ginkluotosios pajėgos praėjusią savaitę teigė, jog per antskrydžius autonominiame kurdų regione Irake rugpjūtį žuvo 145-160 Kurdistano darbininkų partijos (PKK) kovotojų. Oro operacijos yra tęsiamos.

REKLAMA

„Pranešama, jog yra vykdomos oro antskrydžiai, o sausumos operacija gali būti pradėta bet kuriuo metu. Viskas priklauso nuo diskusijų su mūsų kaimyne“, - vidaus reikalų ministras Idris Naim Sahin sakė žurnalistams.

Turkų diplomatas šią savaitę buvo Irake, kur susitiko su vyriausybės pareigūnais. Ankara siekia artimesnio bendradarbiavimo su Iraku dėl PKK, kuri yra įsikūrusi Irako šiaurinėje dalyje ir yra įtakinga.

Turkijos žiniasklaida informavo, jog užsienio reikalų ministro pavaduotojas Bagdade susitiko su Irako prezidentu Jalal Talabani, kuris pats yra kurdas, bei kurdų regiono pareigūnais Erbilyje.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešimai apie artėjančią sausumos operaciją pasirodė pirmadienį, kai ministras pirmininkas Tajipas Erdoganas Tayyipu Erdoganu susitiko su kariuomenės vadais prieš jam išvykstant į Egiptą.

Kurdai yra didžiausia pasaulyje tauta, neturinti savo valstybės. Paradoksalu, tačiau kai kurioms daug mažesnėms tautoms Vakarai suteikė galimybes sukurti savo valstybes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų