REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

D. Britanijos verslininkams reikia garantijų, kad jų lėšos nebus „neteisėtai atimtos“ prieš jiems pradedant kurti verslą Rusijoje, teigė Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas vizito Maskvoje metu.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš kalbėjau su daugeliu verslininkų. Aš neturiu abejonių dėl jų ambicijų pradėti dirbti Rusijoje. Tačiau akivaizdu, kad susirūpinimas, atbaidantis juos pradėti veiklą, yra realus, – sakė D. Cameronas studentams Maskvos valstybiniame universitete. – Jiems reikia žinoti, jog jie gali kreiptis į teismą ir būti tikri, kad sutartis bus vykdoma objektyviai ir jų lėšos bei patalpos nebus neteisėtai atimtos. Įstatymų laikymasis suteikia stabilumą ir saugumą“.

REKLAMA

D. Kameronas taip pat užsiminė, kad abi šalys vis dar nesutaria dėl Rusijos valstybės saugumo komiteto (KGB), vėliau Federalinės saugumo tarnybos (FSB), darbuotojo Aleksandro Litvinenkos mirties Londone 2006 metais.

„Mes vis dar nesutariame su jumis dėl A. Litvinenkos. Mūsų požiūris šiuo klausimu yra paprastas ir principinis. Kai yra padarytas nusikaltimas, tai jau teismų reikalas. Tai jų darbas objektyviai ištirti įrodymus ir nuspręsti, ar kaltinamasis yra nekaltas“, – teigė D. Kameronas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų