• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį prasidėjo tradicinis dvi dienas truksiantis piligriminis žygis iš Kryžių kalno į Šiluvą. Jame dalyvauja daugiau kaip 700 maldininkų.

REKLAMA
REKLAMA

Ne vienas piligrimas šiame žygyje yra dalyvavęs po kelis kartus, o mokiniai, skautai ar kitos jaunimo organizacijos keliauja tiesiog grupelėmis.

REKLAMA

Kelionė į Šiluvą trunka dvi dienas, maldininkams teks nužingsniuoti apie 70 kilometrų.

Žygio metu skamba ne tik giesmės. Vakarais prie laužų dainuojamos dainos, piligrimai organizuoja meninę programą. Šiemet maldininkai savo kelionę skiria popiežiui Jonui Pauliui II.

Kryžių kalną su Šiluva sujungianti piligriminė kelionė pradėta rengti 2003-aisiais. Taip norėta paminėti popiežiaus Jono Pauliaus II atvykimo į Lietuvą 10-ąsias metines.

REKLAMA
REKLAMA

Maldininkai miestelį pasieks sekmadienį ir prisijungs prie tūkstančių kitų žmonių, susirinkusių į kasmetinius Šiluvos atlaidus.

Penktadienį Šilinių atlaiduose buvo švenčiama Katalikiškų bendruomenių ir maldos grupių diena. Šiluvoje gausiai rinkosi visoje Lietuvoje gyvuojančių, įvairias Bažnyčios tarnystes atliekančių institucijų bei organizacijų nariai, taip pat įvairios katalikiškos bendruomenės, draugijos, didesnės ir mažesnės maldos grupės, skelbia Kauno arkivyskupija.

„Šis būrys yra didžiulė jėga Bažnyčioje, nes meldžiasi. Malda – Bažnyčios bendruomenės gyvybė“, – sakė liturgijai vadovavęs Kauno arkivyskupas S. Tamkevičius, be kita ko, visus paragindamas taip galingai, viena širdimi, melstis ir už kitus Lietuvos žmones, prašyti jiems prikeliančio Dievo gailestingumo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienį, rugsėjo 10 d., Šiluvoje bus švenčiama Šeimų ir jaunimo diena. Į ją kviečiami sužadėtiniai, šeimos, vaikai ir jaunimas, akademinių bendruomenių nariai, tikybos mokytojai ir katechetai. Kauno arkivyskupijos jaunimas šią dieną rengia žygį į Šiluvą pėsčiomis.

Pagrindinę Šilinių atlaidų dieną, rugsėjo 11-ąją, sekmadienį, Šiluvoje bus švenčiama Padėkos už Dievo Gailestingumą šventė ir dėkojama Viešpačiui už gailestingumo malonę. Pagrindines pamaldas 12 val. tiesiogiai transliuos Lietuvos televizija. Tą dieną į Šiluvą atžygiuos piligrimai, nuo rugsėjo 9 d. keliaujantys iš Kryžių kalno.

Arkivyskupas S. Tamkevičius, kviesdamas atvykti į Šiluvą dalyvauti atlaiduose, priminė, jog atlaidai – tai galimybė artėti prie Dievo, sugrįžti prie jo, atsiteisti, susitaikyti, pasitikėti Dievo gailestingumu – būtent Dievo meilę ir Gailestingumą šiomis dienomis Šiluvoje ir švenčia tūkstančiai žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų