REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Egipto policijai, kuri stengėsi nuslopinti protestų demonstracijas prieš prezidentą, buvo įsakyta naudoti ašarines dujas, o ne automatinius ginklus ar kitą amuniciją, sakė vyresnysis Egipto policijos pareigūnas per pirmadienį vykusį Hosnio Mubarako teismą, praneša CNN.

REKLAMA
REKLAMA

Aukščiausias policijos pareigūnas generolas Husseinas Saeedas Mohamedas Mursis buvo vienas iš kelių aukšto rango pareigūnų, kurie turėjo duoti parodymus pirmadienį vykusiame teisme. Liudijimo metu prokurorai siekė sukelti abejonių dėl H. M. Mursio patikimumo byloje. Iš pradžių jis buvo kaltinamas sunaikinęs policijos įrašus, bet vėliau tapo liudytoju. Kiti trys liudytojai – taip pat policijos pareigūnai, per 18 protestų dienų dalyvavę organizuojant policijos veiksmus.

REKLAMA

 

Egipte muštynės kilo prie teismo rūmų, kur tęsiamas H. Mubarako teismas (nuotr. SCANPIX)Egipte muštynės kilo prie teismo rūmų, kur tęsiamas H. Mubarako teismas (nuotr. SCANPIX)

 

 

Remiantis parodymais, policijos pareigūnams buvo įsakyta naudotis policijos transporto priemonėmis siekiant išvaikyti protestuotojus, informavo Egipto valstybinė televizija. Anot jos, teisėjas buvo priverstas keletą kartų nutraukti teismo procesą dėl teismo salėje kilusios chaoso.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų