REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kroatų kompanija „Rimac Automobili“ Frankfurto automobilių parodoje pristatys pirmą savo automobilį. Tai bus itin ambicingas superelektromobilis.

REKLAMA
REKLAMA

Automobilio išvaizdos kroatai dar neatskleidžia, tačiau pabrėžia kad prie automobilio dirbo Adriano Mudri ir Goranas Popovičius. Šie vyrukai yra su „Lamborghini“. „McLaren“ ir „Maserati““. Todėl „Rimac“ superelektromobilio projektui nusprendė samdyti būtent šiuos specialistus.

REKLAMA

Automobilio išvaizda čia yra niekniekis su technine įranga. Kroatų deklaruojamos elektromobilio techninės charakteristikos yra daugiau nei įspūdingos. 1650 kilogramų sveriantis superautomobilis bus aprūpintas keturiais elektros motorais, po vieną kiekvienam ratui. Bendra jų galia sieks 1088 a.g., o sukimo momentas – net 3790 Nm. Maksimalus superelektromobilio greitis bus apribotas ties 305 km/h riba, o įsibėgėjimui iki 100 km/h greičio reikės tik 2,8 sek. Manoma, kad elektros baterijų energijos šame automobilyje turėtų užtekti 600 kilometrų atstumui.

„Rimac Automobili“ dar neužsimena apie tokio elektromobilio serijinę gamybą. Panašu, bus laukiama Frankfurto automobilių parodos lankytojų reakcijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų