REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savo žmonėms Libijos lyderis Muammaras Gaddafis pasakojo, kad beveik visus 42 valdžios metus jis gyveno kukliai, dažnai miegojo beduinų palapinėje. Net gi jei tai ir tiesa, šis faktas tikrai negali būti pritaikytas jo sūnums.

REKLAMA
REKLAMA

Namas su vaizdu į jūra Vakarų Tripolyje – štai kokia gyvenimo prabanga lepinosi M. Gaddafio sūnūs, taip pat kaltinami smurtu prieš jiems tarnavusius darbuotojus.

REKLAMA

Šį sekmadienį CNN aplankė šiuos pajūrio namus.

Pirmasis namas išsiskyrė modernumu ir prabanga. Namas jau buvo apiplėštas maištininkų, bet vis tiek atrodė įspūdingai. Jo savininkas – M. Gaddafio sūnus Hannibalas.

Kitoje viloje stovėjo baltas fortepijonas ir prabangi stereo įranga. Priešais įėjimą buvo didelis baseinas ir nardymo kompleksas, treniruoklių salė, garinė pirtis ir sauna, kurioje buvo baltas marmuras.

CNN žurnalistai filmavo šampano „Cristal“ ir prabangaus vyno St. Emilion Bordeaux etiketes, kurių vieno butelio vertė siekia šimtus dolerių.

REKLAMA
REKLAMA

Hannibalas Gaddafis (nuotr. SCANPIX)Hannibalas Gaddafis (nuotr. SCANPIX)

„Jau planavome išeiti, bet vienas iš darbuotojų pasakė, kad name likusi auklė, dirbusi Hannibalui ir galinti su mumis pasišnekėti. Jis pasakė, kad ją apdegino Hannibalo žmona Aline. Pirmoji mintis, kuris šovė į galvą – tikriausiai ji užgesino cigaretę jai į ranką. Niekas manęs neįspėjo ir neparengė akimirkai, kai pamatysiu Shweyga Mullah“, - rašė CNN žurnalistas.

„Iš pradžių maniau, kad ji dėvi kepurę ir kažką ant veido. Tačiau vėliau supratau, kad visa jos galvos oda ir veidas padengti raudonomis žaizdomis ir šašais. Visas jos kūnas buvo tarsi padengtas žaizdų mozaika.“, - rašė priblokštas žurnalistas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ji buvo Hannibalo sūnaus ir dukros auklė. 30-metė moteris atvyko į Libiją iš Etiopojos prieš metus. Iš pradžių viskas atrodė gerai, bet prieš šešis mėnesius Aline nudegino jai odą. Po trijų mėnesių tai pasikartojo.

Aline neteko kantrybės, kai jos duktė nesustodama verkė, o Mullah atsisakė ją mušti.

„Ji nusitempė mane į vonią. Surišo mano rankas ir kojas. Užkimšo burną ir pradėjo pilti verdantį vandenį man ant galvos“.

„Vėliau iš mano galvos ėmė lįsti musių lervos, nes ji mane slėpė ir niekas manęs nematė“, - pasakojo Mullah.

REKLAMA

Galiausiai vienas apsauginis rado auklę ir nuvežė ją į ligoninę, kur ją ėmė gydyti. Kai Aline Gaddafi sužinojo apie savo darbuotojo žygdarbį, ji jam ėmė grasinti kalėjimu, jei jis išdrįs ir vėl jai padėti.

„Po visko ji nedavė man miegoti tris dienas. Aš stovėjau lauke šaltyje be maisto. Darbuotojams buvo pasakyta: „Jei kas nors duos jai maisto, jums bus tas pats“. Aš neturėjau net vandens – nieko.“

Moteris, išdirbusi metus pas H. Gaddafį, negavo nė skatiko. Ji norėtų kreiptis į ligoninę, bet neturi pinigų, ji neturi nieko, tik sugriautą likimą.









REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų