• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pagrindinės Ispanijos politinės jėgos susitarė keisti Konstituciją ir į ją įtraukti nacionalinio biudžeto deficito limitą, praneša „Associated Press“.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal įstatymo projektą, kuriam penktadienio rytą pritarė valdančiųjų socialistų partija ir Populiarioji partija, nuo 2020-ųjų nacionalinio biudžeto deficitas negalės viršyti 0,4 proc. bendro vidaus produkto.

REKLAMA

Šis limitas galės būti viršytas tik stichinės nelaimės, ekonomikos krizės ar kitų nenumatytų aplinkybių atveju.

Manoma, kad dėl Konstitucijos pataisos parlamento Žemieji Rūmai balsuos rugsėjo 2 d., o įstatymas įsigalios kitą vasarą.

Ispanija tikina, kad taip elgiasi ne todėl, kad jaučia kitų Europos valstybių vadovų spaudimą, tačiau Prancūzijos prezidentas Nikolia Sarkozi (Nicoas Sarkozy) ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel (Angela Merkel) praėjusią savaitę paragino visas euro zonos šalis įgyvendinti konstitucines pataisas, pagal kurias būtų apribotas nacionalinio biudžeto deficitas.

Ispanija bando atsigauti po beveik dvejus metus trukusios recesijos, kurią daugiausia lėmė nekilnojamojo turto burbulo sprogimas. Nedarbo lygis Ispanijoje siekia beveik 21 proc., o šalies ekonomikos augimas išlieka silpnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų