• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Beveik visos moterys anksčiau ar vėliau pradeda svajoti apie santuoką. Vienos – sulaukusios 12-os, kitos to užsinori, kai joms sukanka 25. Tačiau, bendrąja prasme, ištekėti jos nori visada. Tuo tarpu vyrai yra linkę atsikelti vieną dieną iš ryto ir pasakyti sau: „Šiandien gal reikėtų susirasti kažką ir vesti?“ Todėl moters pareiga yra „pagauti“ vyrą tokioje būsenoje ir supančioti.

REKLAMA
REKLAMA

Savaime suprantama, jog viskas turėtų įvykti natūraliai, tačiau labiau yra mėgstamas prieš tai minėtas modelis. Nori ištekėti? Jei taip, nustok juos medžioti, gaudyti, šaudyti ir terorizuoti. Aišku, santykiuose gali ateiti toks momentas, kai būtų pats laikas pasakyti „arba tuokiamės, arba skiriamės“, tačiau kitais atvejais pradėjus planuoti vestuves po dviejų pažinties savaičių – blogas ženklas. Svajoti, aišku, nėra draudžiama, kol tos svajonės nepradeda kenkti santykiams.

REKLAMA

Nepatenkinusi savo lūkesčių ir prisirišusi prie vyro, moteris nejučia pradeda gadinti santykius priekaištais, inkštimu, skundais. Jei išsirenki netinkamą partnerį ir tikiesi jį pakeisti – nieko neišeis.

Santuoką moteris sieja su autoriteto gavimu ir saugumu, tačiau vyro, išskyrus minėtąjį atvejį, atsakomybės prisiėmimas nežavi. Genetiškai vyro pareiga yra apvaisinti kuo daugiau moterų (t.y. pratęsti giminę), tuo tarpu šiuolaikinį vyrą suvokimas, jog pasirinkta moteris galbūt yra TA – gąsdina.

REKLAMA
REKLAMA

Tau, be abejonės, reikėtų nepamiršti, jog manai, kad santykiuose yra kažkas negerai, galbūt juose iš tiesų kažkas ne taip. Dėl didelio noro ištekėti, įsipareigoti ir įpareigoti, moteris „apanka“ ir nemato, jog tai, ką ji vadina savo santykiais, tėra vienas didelis, tamsus, purvinas muilo burbulas, kuris anksčiau ar vėliau vis tiek sprogsta.

Tam, kad sėkmingai ištekėtum neužtenka pagal kažkokius stereotipus būti tiesiog „gera“. Turi praregėti, matyti, kas dedasi aplinkui, būti žmogumi, o ne mašina, kuriai vyras yra tarsi variklio užvedimo raktas. Daugelis moterų nesirūpina savimi, nesirūpina savo ateitimi, nes mano, jog vos tik jos gyvenime atsiras vyras, viskas pasikeis ir ji pagaliau galės pradėti gyventi.

Norėdama suvilioti vyrą ir už jo ištekėti privalai išmokti mylėti save ir gyventi TIK su savimi. Kai būsi įdomi sau, tapsi įdomi ir tave supantiems vyrams.

Marjeta Šamšonaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų