• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Andrius Kubilius prognozuoja, kad dėl sudėtingos situacijos pasaulio finansų rinkose ateityje Lietuvai gali tekti skolintis brangiau.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienio rytą „Žinių radijui“ Ministras Pirmininkas sakė, kad dėl pirmą kartą istorijoje sumažinto Jungtinių Valstijų skolinimosi reitingo ir Pietų Europos valstybių finansinių problemų tarptautinės rinkos kol kas dar negrįžta į stabilesnę būseną.

REKLAMA

„Todėl, be abejo, gali būti įvairių scenarijų. Nesiimčiau prognozuoti, kaip gali dalykai klostytis, bet turime būti pasiruošę bet kokiems scenarijams, tikėdamiesi, kad kas nors labai blogo neįvyks. Tačiau bet kuriuo atveju matydami visą situaciją turime suvokti, kad Lietuvoje mūsų pagrindinis uždavinys yra būti pasiruošus tam, kad tarptautinėse rinkose gali susiklostyti tokia situacija, jog mums skolintis didesnio deficito finansavimui gali vėl tapti problemiška. Todėl pastangos mažinti skirtumą tarp didelių išlaidų ir ne tokių didelių valstybės pajamų turi būti labai nuoseklios“, - paprašytas pakomentuoti, kaip problemos finansų rinkose gali atsiliepti Lietuvai, sakė A. Kubilius.

Premjeras patikslino kalbąs apie Lietuvos skolinimąsi nepalankesnėmis sąlygomis, t. y., brangiau. Tai esą gali lemti tarptautinėse rinkose kylančios įtampos, kaip panašiai buvo 2008-aisiais po finansų krizės JAV

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų