REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugpjūčio 12-15 dienomis iniciatyvos „Parama vaikams“ atstovai (Žilvinas Karpis ir Ieva Karpienė) aplankė 18 vaikų globos įstaigų ir pasveikino fotografijos konkurso „Mano Pasaulis“ dalyvius ir nugalėtojus, įteikė prizus.

REKLAMA
REKLAMA

„Labai džiaugiamės pasiryžę tokiai kelionei, nors prieš tai dar abejojome, ar įmanoma tiek aplankyti per tokį trumpą laiką. Laikas buvo įtemptas, bet kelionės nuovargį kiekvieną kartą išsklaidydavo šiltas priėmimas, vaikų šypsenos, malonus darbuotojų dėmesys, jauki ir sutvarkyta aplinka. Skirtingai nei daugelyje konkursų, šiame – visi konkurse dalyvavę vaikai tapo nugalėtojais. Visi be išimties gavo prizus – tai vaikams buvo nelaukta staigmena. O stipriausieji buvo apdovanoti vertingiausiomis dovanomis – naujausiais SONY fotoaparatais.

REKLAMA

Kelionei žavesio suteikė kartu su mumis keliavęs mūsų 7 mėnesių sūnelis – atvykus į globos įstaigą jam dėmesio tekdavo, turbūt, daugiausiai. Nesvarbu, ar svečias didelis, ar mažas – jis visuomet čia yra labai laukiamas. Ir nebūtinai su dovanomis. Kaip tik didžiausia dovana – asmeninis dėmesys, bendravimas. Kiekvienam linkiu rasti būtų kokia nors forma padovanoti savo dėmesį šiems vaikams.

Pamatėme daug ir visko – nuo labai kuklių iki beveik nepriekaištingų sąlygų, nuo energingų ir gabių iki neįgalių vaikų. Ši kelionė – nepasveriama patirtis. O po kelionės persekiojantis jausmas – ten norisi sugrįžti...“ Žilvinas Karpis, iniciatyvos „Parama vaikams“ kuratorius

REKLAMA
REKLAMA

Š. m. gegužės pabaigoje iniciatyva „Parama vaikams“ paskelbė fotografijos konkursą išskirtinai tik vaikų globos namuose augantiems vaikams. Konkurso tikslas – prisidėti prie socialiai jautresnių vaikų didesnio įtraukimo į meninę-kultūrinę veiklą, integravimo į visuomenę. Praėjus mėnesiui po konkurso paskelbimo buvo užregistruoti 69 konkurso dalyviai iš 19 vaikų globos įstaigų, buvo pateikta virš 200 fotografijų.

Pagrindinių prizų nugalėtojus rinko dvi komisijos: pirmoji – profesionalūs fotomenininkai (Lietuvos fotomenininkų sąjungos atstovai ir kiti fotomenininkai), ir antroji – socialinio tinklo Facebook nariai. Fotomenininkų komisiją sudarė: Eglė Deltuvaitė, Saulius Paukštys, Arūnas Kulikauskas, Adas Sendrauskas, Gintas Kavoliūnas, Mindaugas Armonavičius, Egidijus Kabošis, Tomas Tumalovičius, Herkus Milaševičius, Gintaras Česonis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Fotomenininkų komisijos išrinktiesiems atiteko po naujausią SONY fotoaparatą, o socialinio tinklo narių išrinktiesiems po kelis SONY suvenyrus – kelioninius krepšius bei ausines. Papildomai visiems išrinktiesiems buvo įteikta po UAB „Kitos knygos“ išleistą mokomąją fotografijos literatūrą bei VšĮ „Kultūros meniu“ išleistus fotografijos albumus, kuriuose pateikti profesionalių fotomenininkų iš viso Pasaulio darbai – praktiškai viskas, ko reikia jaunajam fotografui.

Nebuvo pamirštos ir globos įstaigos – tai buvo netradicinis rėmėjų žingsnis, tačiau kiekvienai įstaigai, iš kurios konkurse dalyvavo bent vienas ugdytinis, įteikta po kelis VšĮ „Kultūros meniu“ leidinius-albumus apie profesionaliąją fotografiją. Įstaigoms, kurių ugdytiniai tapo konkurso nugalėtojais, VšĮ „Reporteris.com“ padovanojo po fotografijos kursus bei profesionalią fotosesiją vaikams pačioje globos įstaigoje. O aktyviausiai dalyvavusiai įstaigai, kurios vaikų dalyvavo daugiausiai, padovanota kelionė į Vilnių: ekskursija po Vilniaus Rotušės požemius,  boulingo žaidimas Žirmūnų boulinge, pasiplaukiojimas pramoginiu laivu Neryje.

REKLAMA

Siekiant plačiau skleisti socialinės veiklos idėjas, o tuo pačiu visuomenę supažindinti su vertais dėmesio konkurso dalyvių darbais, nutarta įrengti fotografijų galeriją, kuri keliaus po didžiuosius Lietuvos miestus. Fotografijų galeriją sudarys aukščiausius komisijos vertinimus pelniusios fotografijos. Galeriją suplanuota įrengti rudenį PC Akropolis patalpose. Galeriją dovanoja (spausdinimas, įrengimas) – UAB „Fotopro“. Apie keliaujančios galerijos grafiką informacija bus patalpinta tinklalapyje http://parama.karpis.eu rugsėjo mėn.

Atsižvelgiant į konkurso sėkmę, šio konkurso tradicija bus tęsiama. Tikimasi, ji sulauks dar didesnio dėmesio tiek iš vaikų globos įstaigų, tiek ir iš visuomenės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų