REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Latvijos pasieniečiai pareiškė pretenzijų oreiviui iš Lietuvos už tai, kad vėjas trečiadienį nunešė balioną ne ten, kur planuota.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip BNS pranešė Lietuvos užsienio reikalų ministerija, Lietuvos ambasados Latvijoje konsulinis pareigūnas ketvirtadienį telefonu paprašė Latvijos pasienio apsaugos tarnybą paaiškinti įvykio aplinkybes.

REKLAMA

Latvijos pasienio apsaugos atstovė Inesė Berzinia paaiškino, kad nors Lietuvos oreivių skrydis ir buvo derintas su Latvijos institucijomis, tačiau Latvijos sieną oreiviai kirto ne toje vietoje, kur buvo numatyta, oro balionas nusileido iš anksto nesuderintoje vietoje.

Anot atstovės, nors Latvijos įstatymai numato 50 latų baudą už neteisėtą sienos kirtimą, bauda oreiviui nebus skirta. Lietuvos piliečiui Vytautui Samarinui buvo surašytas protokolas, jis įspėtas apie sienos pažeidimą.

REKLAMA
REKLAMA

Latvijos pasieniečiai pažadėjo artimiausiu metu Lietuvos ambasadai Latvijoje atsiųsti protokolo kopiją bei išsamesnį paaiškinimą apie šį įvykį.

Trečiadienį alpinistas ir keliautojas Vladas Vitkauskas bei baliono pilotas Vytautas Samarinas pasiekė Lietuvos rekordą, didžiausiu šalyje karšto oro balionu nuskridę daugiau kaip 350 kilometrų.

Oro balionas, trečiadienio rytą pakilęs Druskininkuose ir ore praleidęs 9 valandas, nusileido kaimynės Latvijos teritorijoje. Ant baliono kupolo buvo iškabinta Lietuvos vėliava, prieš 15 metų plevėsavusi Gedimino pilies Vilniuje bokšte.

Šis skrydis buvo skirtas Kovo 11-ajai, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai, paminėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų