REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmąkart Lietuvoje pagal vieningą metodiką įvertintas šalies prokurorų užimtumas, praneša Generalinė prokuratūra. Paaiškėjo, jog kai kuriose teritorinėse prokuratūrose prokurorų darbo krūviai skiriasi net tris kartus.

REKLAMA
REKLAMA

Prokurorų darbo krūviai įvertinti įgyvendina Lietuvos prokuratūrų struktūros reformą, kuria siekiama pagerinti prokurorų darbo sąlygas, suvienodinti darbo krūvius ir taip pasiekti efektyvesnio darbo rezultato.

REKLAMA

„Pagal objektyvius skaičiavimus įvertinę esamą darbo krūvių pasiskirstymą, matydami, kurioms prokuratūroms reikia papildomų pajėgų, kreipėmės į prokurorus, klausdami, kas pageidautų pakeisti tarnybos vietą.

Rezultatas – patenkinta 12 prokurorų prašymų ir jie jau perkelti į tas prokuratūras, kuriose darbo krūviai buvo didžiausi, ir tas apylinkes, kuriose pageidavo dirbti“, – sako generalinis prokuroras Darius Valys.

REKLAMA
REKLAMA

Anot Generalinės prokuratūros, netolygių darbo krūvių tarp prokuratūrų klausimą spręsti būtina ir dėl to, kad darbo užmokestis prokurorams visose apylinkių prokuratūrose, išskyrus didžiųjų miestų, yra vienodas, todėl situacija, kai vieni dirba dideliu darbo krūviu, o kiti labai mažu, yra netoleruotina.

Pasak D. Valio, būtina pertvarkyti ir esamą teritorinių prokuratūrų sistemą. Įvertinus mažųjų miestų prokuratūrų darbo krūvius, akivaizdu, jog jose prokurorams tenkantys darbo krūviai yra mažiausi. „Be to, nenormalu, kai vienas vadovas vadovauja dviem prokurorams“, – sako D. Valys.

Kaip teigiama Generalinės prokuratūros pranešime, įgyvendinant prokuratūros reformos ankstesnįjį etapą, buvo sumažintas vadovų bei techninio personalo ir padidintas prokurorų skaičius. Panaikinti 42 Generalinės ir teritorinių prokuratūrų vyriausiųjų prokurorų pavaduotojų etatai ir įsteigta tiek pat eilinių prokurorų etatų. Dalis Generalinės prokuratūros prokurorų buvo perkelta į teritorines prokuratūras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų