REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Birželio mėnesį Lietuva Baltarusijos valdžiai perdavė visą informaciją apie baltarusių visuomeninių organizacijų, užregistruotų Lietuvoje, sąskaitas. Apie tai savo tinklaraštyje pareiškė Laisvojo Baltarusijos teatro vadovas Nikolajus Chalezinas, komentuodamas kratą teisėtvarkos centre „Viasna“ ir jo vadovo Alesio Beliackio suėmimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Baisu yra tai, kad tokia situacija susiklostė ne dėl Finansinių tyrimų departamento veiklos, o dėl kaimyninės valstybės vadovybės sprendimų“, – rašo N. Chalezinas.

REKLAMA

Jo teigimu, daugelis Baltarusijos opozicinių organizacijų įregistruotos Lietuvoje.

„Kai kurios iš šių organizacijų oficialiai įregistruotos ir jas bankai aptarnauja kaip juridinius asmenis, kai kas atsidarė banko sąskaitas kaip fiziniai asmenys ir naudoja jas finansinės paramos gavimui. Visa tai buvo daroma padedant Lietuvos valdžiai ir palaikant vietines visuomenines organizacijas, padedančias baltarusių kolegoms“, – pažymi N. Chalezinas.

REKLAMA
REKLAMA

„Prieš porą mėnesių situacija staigiai pasikeitė. Matyt, dėl atviros Aleksandro Lukašenkos palaikymo politikos, kurią deklaruoja Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė. Nežinoma, kam priklauso įsakymas, tačiau prieš mėnesį Lietuva išdavė visą bankų informaciją, susijusią su Baltarusijos visuotinėmis organizacijomis, užregistruotomis Lietuvoje, taip pat baltarusių visuomeninių veikėjų privačias bankų sąskaitas. Dabar iškilo grėsmė ne tik Alesiui Beliackiui ir Teisėtvarkos centrui „Viaesna“, bet ir kitoms nepriklausomoms Baltarusijos organizacijoms ir visuomenės veikėjams“, – rašo Baltarusijos opozicijos aktyvistas.

Taip pat skaitykite:

Pripažinusi, kad suteikė Baltarusijai informaciją, Lietuva stabdo teisinį bendradarbiavimą

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų