REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (toliau – AVMI) specialistai, pasitelkę į pagalbą Panevėžio apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnus, reido metu dviejose krovinių gabenimo įmonėse aptiko 700 litrų nelegalaus dyzelino.

REKLAMA
REKLAMA

Vienoje iš minėtų įmonių buvo įrengta degalų pilstymo įranga. Abi Panevėžio įmonės užsiima krovinių pervežimu Nepriklausomų valstybių sandraugos (toliau – NVS) ir Europos valstybėse.

REKLAMA

Tikrinant pirmąją įmonę buvo aptikta VMI neregistruota tūkstančio litrų kuro talpykla, kurioje rasta apie 300 litrų dyzelino. Šalia talpyklos įrengta ir degalų pilstymo įranga.

Patikrinimo metu dvidešimt krovininių automobilių eksploatuojančios įmonės vadovas neneigė, kad dyzelinas krovininių automobilių bakuose atsivežtas iš NVS šalių. Atsigabenti degalai į talpyklą buvo perpilami pasinaudojant įmonės patalpose įrengta degalų pilstymo įranga ir naudojami įmonės reikmėms.

REKLAMA
REKLAMA

Antrosios krovinių gabenimo įmonės teritorijoje vakar aptikta maždaug 400 litrų dyzelino – degalai buvo supilti į dvi 200 litrų  talpas.

„Galiojantys teisės aktai numato, kad transporto priemonių kuro bakuose iš kitų šalių įvežtus degalus galima naudoti tik toje pačioje transporto priemonėje, kurioje buvo įvežti. Priešingu atveju, perpylus degalus į kitą talpyklą, už šį kurą privalu mokėti akcizus. Be to, juridiniai asmenys įsigiję kuro savo asmeninėms reikmėms tenkinti privalo užregistruoti talpyklą mokesčių inspekcijoje, vesti kuro apskaitą bei turėti jo įsigijimo dokumentus“, – sako Panevėžio AVMI viršininko pavaduotojas Vidas Osipovas pažymėdamas, kad kontroliuojant kuro ir kitų akcizais apmokestinamų prekių neteisėtą apyvartą Mokesčių inspekcija bendradarbiauja su Priešgaisrine gelbėjimo valdyba, muitine, policija bei kitomis institucijomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Už naftos produktų gabenimo ir laikymo taisyklių pažeidimus įmonių vadovams gresia įstatymų numatyta bauda – nuo tūkstančio iki dvidešimties tūkstančių litų.

Panevėžio AVMI kviečia gyventojus, turinčius informacijos apie mokestinius pažeidimus, pranešti VMI pasitikėjimo telefonu 1882, užpildyti anketą www.vmi.lt ar apsilankyti savo teritorijos AVMI.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų