REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po dviejų savaičių, rugpjūčio 16-21 dienomis, Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje vyksiančiose daugiadienėse plento dviračių lenktynėse „Baltic Chain Tour“ savo dalyvavimą patvirtino Lietuvos dviračių sporto legenda Raimondas Rumšas, šiuo metu lenktyniaujantis Italijoje, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Džiaugiuosi, kad daugiadienės dviračių plento lenktynės „Baltic Chain Tour“ kartu yra ir simbolinis Baltijos kelio minėjimas. Dviratininkų laukia įdomi trasa, o didžiausios sportininkų ištvermės pareikalaus etapas prie Siguldos, Latvijoje. Varžybose lenktyniaus pajėgios komandos iš įvairių Europos šalių, ypač gerus rezultatus prognozuočiau Estijos lenktynininkams“, – „Baltic Chain Tour“ rezultatus spėjo R. Rumšas.

REKLAMA

Lenktynėse R. Rumšas nacionalinei Lietuvos komandai atstovaus kartu su dviratininkais Gediminu Bagdonu, Darijum Dzervum, Aurimu Varna, Mariumi Bernatoniu ir Žydrūnu Savicku.

R. Rumšo patvirtinimo dalyvauti simboliniame Baltijos kelio minėjime dviračiais lenktynių organizatoriai laukė kone mėnesį. Iki paskutinės minutės nebuvo žinoma, ar R. Rumšą atvykti į Lietuvą išleis Italijos klubo atstovai.

Rugpjūčio 16 dieną Vilniuje startuosiančios „Baltic Chain Tour“ daugiadienės lenktynės – didžiausias po beveik 24 metų pertraukos dviračių sporto renginys organizuojamas visose Baltijos šalyse. Lenktynių trasą sudarys 834 km ir apims šalies sostinę, Panevėžį ir Šiaulius, Latvijoje – Rygą ir Siguldą, Estijoje – Viljandi, o 21 dieną finišą kirs Taline.

REKLAMA
REKLAMA

„Baltic Chain Tour“ lenktynėse dalyvaus komandos iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Bulgarijos, Suomijos, Baltarusijos, Rusijos, Ukrainos, Baltarusijos, Liuksemburgo ir kt. Europos šalių. Planuojama, kad trasą įveiks apie 20 dviratininkų komandų, o t.y. daugiau nei 100 sportininkų.

Lietuvos dviračių sporto legendos teigimu, dviračių sportas Lietuvoje sparčiai populiarėja. Pasak R. Rumšo, kasmet sostinės ir kitų Lietuvos miestų gatvėse matyti vis daugiau dviračių mėgėjų, kurie buriasi ir į šios sporto šakos aktyvistų būrelius ir asociacijas, dalyvauja maratonuose, lenktynėse. „Nors vis dar trūksta lėšų jaunių treniravimui, savo pasiekimais profesionaliame dviračių sporte Lietuvą garsina vis daugiau perspektyvių dviratininkų“, - sakė R. Rumšas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rugpjūčio 16 d., 18.30 val. Nepriklausomybės aikštėje prie Seimo įvyks oficialus „Baltic Chain Tour“ atidarymas, kurio metu visų šalių dviratininkai lenktyniaus 2 val. trukmės Prologe.

Visą dieną, nuo 15 val., savo pasirodymus demonstruos ekstremalaus dviračių sporto BMX profesionalai, vyks nemokamas dviračių žymėjimas bendradarbiaujant su Vilniaus apskrities viešosios policijos komisariatu, organizuojamas žvaigždžių ir mėgėjų slalomas, kurio metu bus galima laimėti vertingus prizus. Iškart po Prologo, 20.30 val., visiems susirinkusiems koncertuos Deivis su savo vadovaujamu Klaipėdos choru.

Lietuvos dviračių sporto federacija informuoja, kad rugpjūčio 16-17 d. eismas sostinės gatvėse bus ribojamas. Rugpjūčio 16 d. nuo 16.00 val. iki 20.30 val. eismas bus draudžiamas Goštauto g. (nuo Jasinskio g./Goštauto g. sankirtos iki Baltojo tilto) ir Gedimino pr. (nuo sankirtų su Goštauto g. ir Gynėjų g.). Rugpjūčio 17 d. nuo 11.00 val. iki 13.30 val. eismas bus ribojamas Gedimino pr. (nuo sankirtų su Goštauto g. ir Gynėjų g.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų