REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rengdamasis dvigubam teroro aktui Norvegijoje teroristas Andersas Behringas Breivikas įsigijo medžiagų bombų ir kulkų gamybai, taip pat specialiąją apsauginę aprangą iš britų pardavėjų, sekmadienį pranešė Londono savaitraštis „The Sunday Telegraph“. Kaip tvirtina savaitraštis, A. Breivikas tuo tikslu naudojosi internetinio aukciono „eBay“ paslaugomis.

REKLAMA
REKLAMA

Laikraštis, atlikęs kruopštų tyrimą, per kurį patikrino tūkstančius pirkimo ir pardavimo operacijų „eBay“ per pastaruosius septynis mėnesius, nustatė, kad norvegų teroristas vos už kelis dolerius įsigijo vieną pagrindinių cheminių komponentų savo „pragaro mašinos“ gamybai būtent iš britų pardavėjo, kuris neskelbiamas tyrimo sumetimais. O viena britų įrankių kompanija aprūpino A. B. Breiviką įranga kulkų su apnuodytais antgaliais gamybai.

Be to, britas, gyvenantis JAV, pardavė būsimam žudikui specialų apsauginį „HazMat“ kostiumą, kuris dėvimas gesinant gaisrus ar patenkus į toksinių elementų poveikio zoną. Apsivilkęs šiuo kostiumu A. Breivikas ir gamino savo bombas.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų