• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Japonijoje po smarkių liūčių kilę potvyniai jau pareikalavo pirmosios aukos, dar beveik 300 tūkst. šeštadienį paraginti palikti savo namus.

REKLAMA
REKLAMA

Nacionaliniai orų tarnybai perspėjus apie tolimesnius potvynius ir purvo nuošliaužas, centrinės Niigatos prefektūros ir per cunamį nukentėjusios Fukušimos vietos valdžios paskelbė rekomendacijas savo gyventojams, pranešė naujienų agentūra AFP.

REKLAMA

Televizijos NHK iš sraigtasparnio filmuotuose vaizduose matyti iš dalies po vandeniu pamirę tiltai per Šinano upę Niigatoje, išverstos telefonų būdelės ir medžiai.

Ypač apsemtas Niigatos Kamo miestas, kur po vandeniu atsidūrė gatvės.

Sinoptikai perspėjo, kad smarkios liūtys ir toliau tęsis, nors Sanjo mieste, už 250 kilometrų į šiaurės vakarus nuo Tokijo, kritulių kiekis nuo trečiadienio jau pasietė 1 tūkst. milimetrų.

REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienio rytą namus paprašyta palikti 296 tūkst. žmonų, praneša visuomeninis transliuotojas NHK, tačiau priverstinės evakuacijos dar nenurodyta pradėti, nors smarkiai tvinsta upės, vanduo jau pralaužė pylimus ir užliejo namus.

Šią savaitę toks pat oras Pietų Korėjoje pražudė mažiausiai 59 žmones, dar tūkstančiai liko be pastogės.

Apie pirmąją auką Japonijoje, 67-erių Eiichi Murayama, pranešta šeštadienio rytą.

„Praėjusią naktį Nakasavos upėje radome įkritusį automobilį, o ryte pasroviui radome vairuotojo kūną“, – teigė Niigatos policijos pareigūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar keturi žmonės vietovėje laikomi dingusiais. Tarp jų – 93 metų moteris, kurią vanduo nunešė į upę, ir 25 metų vyras, kuris, kaip manoma, važiuodamas įkrito į tvinstančią upę, teigia policija.

Pareigūnai jau paprašė kariškių pagalbos ieškant dingusiųjų ir padedant įstrigusiems potvynyje ar purvo nuošliaužose.

Fukušimoje pranešta apie dingusį 63 metų vyrą. Daugiau kaip 40 žmonių teko naktį pralesti mašinose ir autobusuose, kai dėl potvynio ir purvo nuošliaužų jie įstrigo kelyje. Visi jie išgelbėti ir niekas nenukentėjo.

REKLAMA

„Nemiegojau. Turėjau šiek tiek maisto, bet negalėjau praryti nė kąsnio, nes baiminausi kad purvo nuošliauža gali palaidoti įstrigusias mašinas“, – NHK pasakojo moteris.

Sinoptikai perspėjo, kad per žemės drebėjimą nukentėjusiose regionuose purvo nuošliaužos labiau tikėtinos, nes požeminiai smūgiai pablogino žemės būklę.

Pietų Kinijoje dėl tropinės audros evakuota beveik 190 tūkst. gyventojų

Tropinė audra pasiekė Kinijos pietuose saloje esančią Hainano provinciją. Evakuota per 189 tūkst. gyventojų, praneša „RIA Novosti“ remdamasi Kinijos „Xinhua“ naujienų agentūra.

REKLAMA

Audra salą pasiekė penktadienį. Prasidėjo smarkūs lietūs ir kilo iki 28 metrų per sekundę stiprumo vėjas. Sužeistas vienas žmogus, o pakrantėje apgadinti 148 namai. Tačiau nėra informacijos apie nuostolius gretimose provincijose, kurias taip pat siaubė audra.

Tai aštuntoji ir iki šiol stipriausia audra Kinijoje šiais metais. Nuo šios audros Filipinuose žuvo mažiausiai 31 žmogus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų