• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžys greitina pasiruošimo Europos krepšinio čempionatui tempus. Į didžiajai sporto šventei besirengiančiųjų gretas nuo kitos savaitės įsitrauks ir Panevėžio valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

Panevėžio valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko Valdemaro Kontauto teigimu, nuo pirmadienio daugiausia tarnybos darbuotojų dėmesio bus skiriama artėjančiam Europos vyrų krepšinio čempionatui. Inspektoriai kruopščiausiai tikrins, kaip šiam tūkstančius svečių sutrauksiančiam renginiui pasirengusios mieste veikiančios kavinės, valgyklos, barai, restoranai.

REKLAMA

Viliamasi, kad akibrokšto svečiams niekas nepateiks, pasenusiais, prastais produktais nemaitins, bus tinkama ir aplinka, ir įranga.

Šią savaitę ne tik maisto priežiūros specialistus nustebino ir sukrėtė sostinės prabangiame restorane užtikti produktai su pasibaigusiu tinkamumo vartoti terminu. Inspektoriai reidą į viešbučio „Radisson Blu Hotel Lietuva“ restoraną surengė gavę vartotojų skundą apie jame patiekiamus abejotinos kokybės bei šviežumo patiekalus.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos pareigūnai patikrinimo metu restorano virtuvėje rado 26 kilogramus įvairių maisto produktų, kurių tinkamumo vartoti terminai buvo pasibaigę. Be to, nustatyta ir kitų maisto tvarkymo reikalavimų pažeidimų. Pavyzdžiui, maisto žaliavos ir pusgaminiai buvo laikomi netinkamomis sąlygomis, neužtikrinama tinkama jų saugojimo temperatūra. Kai kurie pusgaminiai nepaženklinti, todėl neįmanoma nustatyti jų pagaminimo datos. Patiekalai restorane gaminami nesilaikant įmonės patvirtintų receptūrų ir technologijų aprašymų. Nustatyta ir bendrų higienos reikalavimų, keliamų patalpoms, inventoriui ir personalui, pažeidimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tikrinant maisto prekybos ar gamybos įmones, svarbu kiekviena smulkmena, ypač daug dėmesio kreipiama į ženklinimą, pagal kurį galima atsekti, iš kur, kada produktas atkeliavo“, – sako V. Kontautas.

Panevėžio kavinėse bei restoranuose inspektoriai kol kas neužtiko pasenusių produktų, nepastebėta ir kitų šiurkščių pažeidimų.

Liepos mėnesį keletą atsakingų darbuotojų tarnybai teko bausti dėl ženklinimo taisyklių pažeidimų. Gavę pirkėjų skundą, inspektoriai aplankė rytietiško maisto kavinę „Thai Inn“. Itin šiurkščių pažeidimų neužfiksuota, tačiau nebuvo galima atsekti, iš kur ir kada į kavinę atkeliavo jautiena. Šio produkto ženklinimas buvo netinkamas. Kavinei skirta nedidelė bauda.

REKLAMA

Už neteisingą kai kurių produktų ženklinimą baudą mokėjo ir centriniame turguje esančios prekybos vietos „Ūkininko rojus“ darbuotojai.

Į centrinę turgavietę Maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai vyko kartu su Mokesčių inspekcijos darbuotojais. Ir vieni, ir kiti tikrino, ar prekiaujantieji nenusižengia įstatymo reikalavimams.

„Džiaugiamės, kad maisto priežiūros inspektoriai turguje pažeidimų beveik nerado. Prekiautojai laikosi higienos reikalavimų, nė vienas nesiūlė pasenusių, prastos kokybės produktų“, – sako Panevėžio maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas.

Vitalija JALIANIAUSKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų