REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos milijardierius, Britanijos dienraščio „London Evening Standard“ savininkas Aleksandras Lebedevas patvirtino apie savo susidomėjimą įsigyti Ruperto Murdocho dienraštį „News of the World“, jei jam pavyktų parduoti dalį savo turto, rašo portalas „Bloomberg“.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš norėčiau, tačiau nemanau, kad šiuo metu man pakaktų lėšų. Tačiau jei man pavyktų parduoti dalį savo verslo, tarkim „Aeroflot“ ar dalį bankininkystės verslo, tuomet aš būčiau labai susidomėjęs, – teigė A. Lebedevas. – Pusiau juokais, aš norėčiau, kad man pavyktų leisti laikraštį kitu pavadinimu – „World News“.

REKLAMA

Buvęs Rusijos žemųjų rūmų parlamento narys ir KGB pareigūnas, Šaltojo karo metais dirbęs Sovietų Sąjungos ambasadoje Londone, A. Lebedevas šiuo metu turi sukaupęs turto, kurio vertė, žurnalo „Forbes“ duomenimis, siekia 2,1 mlrd. JAV dolerių. Jam priklauso Rusijos oro linijų bendrovės „Aeroflot“ akcijos, jis taip pat valdo dalį bankininkystės, statybų, nekilnojamojo turto, žemės ūkio ir žiniasklaidos kompanijų akcijų.

REKLAMA
REKLAMA

51-erių Rusijos milijardierius teigė atnaujinsiąs dienraštį, kad padidintų visuomenės susidomėjimą istorijomis apie turtingų ir įtakingų asmenų korupcijos atvejus ir jų nusikalstamas veiklas.

„Tarkim, aš rytoj nusprendžiu iš naujo paleisti laikraštį pavadinimu „World News“, – aiškino A. Lebedevas. – Aš reikalaučiau iš žurnalistų tikrų tyrimų, kurių metu jie turėtų laikytis įstatymų.“

Pasak milijardieriaus, būti žiniasklaidos priemonių savininku Rusijoje ir Britanijoje nuo šiol yra tarsi asmeninė „misija“, o ne vien tik komercinis tikslas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš bučiau laimingiausias žmogus, jei man pavyktų visko atsikratyti, viską parduoti ir pasinerti vien tik į leidybą ir tiriamąją žurnalistiką“, – kalbėjo A. Lebedevas.

R. Murdocho valdoma „News Corp.“ buvo priversta uždaryti laikraštį „News of the World“ ir atsiimti savo siūlymą įsigyti Britanijos transliuotoją „British Sky Broadcasting Group“ po to, kai kituose dienraščiuose pasirodė informacija, kad R. Murdochui dirbę žurnalistai įsilaužė į smurto aukų telefonus, tarp kurių buvo ir vėliau negyva rasta mokinė.

Šiuo metu Londono policija tiria įsilaužimo skandalą ir kaltinimus, kad Britanijoje leidžiamas „News Corp.“ dienraštis „News International“ mokėjo pareigūnams, kad gautų nusikaltimų istorijas. R. Murdochas teismo posėdžių metu neigė ką nors žinojęs apie telefoninius įsilaužimus ir kaltino žmones, kuriais, pasak jo, „jis labai pasitikėjo“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų