• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Besiruošiant mokslo metams, mokyklinių pirkinių sąraše vis dažniau atsiranda ir korekciniai akiniai – vaikų su sutrikusiu regėjimu Lietuvoje kasmet daugėja.

REKLAMA
REKLAMA

Telšių „Kranto“ vidurinės mokyklos mokytoja metodininkė Aldona Simanavičienė sako, kad per pastaruosius 5 metus vaikų regėjimas kaip niekada suprastėjęs. Faktas, kad dauguma pradinių klasių moksleivių nosis jau „pabalnoję“ akinukais nebestebina. „Mažai judėjimo ir buvimo gryname ore, nuolatinis žiūrėjimas į televizoriaus, kompiuterio, o dabar ir į išmaniųjų telefonų ekranus augina akiniuočių kartą“, – įsitikinusi A.Simanavičienė. Pasak mokytojos, ne visi žino, kad net ir judėjimas padeda regai. Judant geriau cirkuliuoja kraujas, o deguonimi praturtintas kraujas efektyviau maitina akis ir stiprina regą.

REKLAMA

Pasidomėjus, ar pradinukai nesulaukia užgauliojimų dėl nešiojamų akinių, A.Simanavičienė tikina esant priešingai – jos klasėje nemažai vaikų turi akinius ir dėl to visiškai nekompleksuoja. Vaikų tėvai savo atžaloms parūpina ryškius, žaismingus rėmelius, kurie nesukelia jokio psichologinio diskomforto ar pašaipų. Mokytoja sako pastebėjusi ir įdomų paradoksą – neretai vaikai, neturintys regos sutrikimų, pradeda pavyduliauti akinius nešiojantiems draugams.

Vieno didžiausių optikos tinklų Lietuvoje vadovas Gintautas Kersnauskas teigia, kad optikų lankytojų amžius iš tiesų jaunėja – pastaruoju dešimtmečiu akinių vis dažniau prireikia vos į pirmąją klasę pradėjusiems eiti vaikams. Rugsėjį optikas užplūsta tėvai, susirūpinę dėl savo atžalų regėjimo sutrikimų. G.Kersnauskas atkreipia dėmesį, kad tėvams reikėtų rūpintis savo vaikų akimis visus metus, ne tik vejamiems privalomo sveikatos tikrinimo.

Kalbant apie akinius vaikams, ypač dažna problema – pramogų įkarštyje sulaužyti akiniai. Tad prieš įsigyjant vaikiškus akinius, pedagogai pataria iš anksto pasidomėti optikų teikiamomis garantijomis. Nemokamas akinių remontas gali tapti tikru gelbėjimosi ratu atidžiai šeimos išlaidas kontroliuojančiai šeimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų