• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl euro zonos skolų krizės ir augančio nerimo, kad JAV taps nemokios, pirmadienį aukso kaina ir vėl pasiekė naują rekordą.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį aukso kaina peržengė 1 tūkst. 600 JAV dolerių už unciją ribą ir buvo pakilusi iki 1 tūkst. 601,80 JAV dolerio. Vėliau kaina šiek tiek smuktelėjo ir pirmadienį buvo išaugusi 0,5 proc., siekė 1 tūkst. 601,28 JAV dolerio.

REKLAMA

Rugpjūčio mėnesio pristatymo termino ateities sandorių aukso kaina Niujorke taip pat buvo rekordiškai didelė – 1 tūkst. 602,00 JAV doleriai už unciją, o kiek anksčiau siekė 1 tūkst. 602,50 JAV dolerio.

Aukso kaip saugios investicijos patrauklumas stiprėja, nes Jungtinėse Valstijose respublikonai ir demokratai vis dar nesutaria dėl valstybės skolos limito didinimo.

Nerimą dėl JAV ekonomikos augimo atspindi ir tai, kad liepos pradžioje JAV vartotojų pasitikėjimas smuko iki žemiausio lygio per dvejus su puse metų.

Sidabro kaina siekė 40,22 JAV dolerio už unciją. Platinos kaina išaugo nuo 1 tūkst. 748 JAV dolerių už unciją iki 1 tūkst. 759 JAV dolerių. Paladžio kaina padidėjo nuo 771 JAV dolerio už unciją iki 780,97 JAV dolerio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų