• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paaiškėjo, dėl kokių priežasčių internetiniame aukcione „eBay“ atsirado buvusio žalgiriečio Anthony Bowie apdovanojimai, gauti Kauno klube po auksinio 1998-1999 m. sezono. Nors buvo spėliojama, jog amerikietį prispaudė finansiniai sunkumai, tiesa yra visiškai kitokia.

Dienraščiui „Lietuvos rytas“ A.Bowie tvirtino, jog jis savo LKL čempionų žiedo, ordinų, dekreto bei kitų medalių nė nepardavinėjo. Panašu, jog buvusio krepšininko apdovanojimus kažkas pavogė.

„Aš nepardavinėju jokių ordinų ir medalių iš Lietuvos. Apie tai nieko nežinojau“, - dienraščiui atviravo A.Bowie.

47-erių amerikietis atskleidė, jog neseniai kraustėsi, todėl daug savo daiktų sudėjo į sandėlį. Visgi dalis jų dingo ir A.Bowie nebuvo tikras, kas su jais nutiko.

„Kažkas turbūt paėmė mano apdovanojimus“, - „Lietuvos rytui“ sakė A.Bowie.

„Net keista, kad šiandien visa tai girdžiu, nes dar vakar buvau išsitraukęs “Žalgirio„ komandos nuotrauką iš Vokietijos, kai laimėjome Eurolygą. Aš savo prisiminimų nepardavinėju“, - dienraščiui tikino krepšinio stovyklas vaikams rengiančios organizacijos vadovas.

A.Bowie taip pat atskleidė, jog finansinių bėdų tikrai neturįs.

Primename, jog A.Bowie iškovotas LKL čempionų žiedas buvo parduotas už 500 JAV dolerių, o Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Gedimino 4-ojo laipsnio ordiną, buvusio Ministro Pirmininko Gedimino Vagnoriaus pasirašytą padėkos raštą už indėlį į iškovotą Eurolygos čempionų titulą, Lietuvos Respublikos Prezidento dekretą dėl „Žalgirio“ komandos apdovanojimo Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Gedimino ordinais ir Gedimino ordino medaliais, sidabrinį Seimos medalį bei „Žalgirio“ šaliką galima įsigyti už beveik 10 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų