REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Pasaulio jaunimo iki 19 metų krepšinio čempionais tapusiems Lietuvos krepšininkams ketvirtadienį Vyriausybėje šalies premjeras Andrius Kubilius įteikė 150 tūkst. litų dydžio premiją.

REKLAMA
REKLAMA

„Noriu nuoširdžiai pasidžiaugti. Jaunimas savo energija, užsisipyrimu ir pergalės siekimu parodė, kokia turi būti jauna ir ambicinga Lietuva. Dar kartą jiems dėkoju, kad padeda mums Lietuvoje susitelkti ir pajausti šalies svarbą mums visiems, – kalbėjo A. Kubilius. – Turėjau didelį malonumą paspausti ranką tikriems čempionams.“

REKLAMA

Premjeras tvirtino, kad jaunųjų krepšininkų energija ir valia negali būti įvertinta jokiais pinigais, todėl kartu su piniginiu čekiu tarė jiems nuoširdų lietuvišką „ačiū“.

„Kai pradėjome žaisti, apie jokį materialinį atlyginimą negalvojome. Žaidėme dėl garbės, bet šią dovaną mielai priimsime ir pasidalysime“, – paimdamas 150 tūkst. litų čekį sakė Lietuvos jaunimo iki 19 metų rinktinės treneris Kazys Maksvytis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasaulio čempionai sulaukė taip pat sveikinimų ir dovanų nuo Seimo bei Kūno kultūros ir sporto departamento atstovų. A. Kubiliui auksinė rinktinė įteikė kamuolį ir marškinėlius su žaidėjų parašais. „Ant išaugimo“, – matuodamasis Jono Valančiūno įteiktus marškinėlius juokėsi ministras pirmininkas.

Premija skiriama už nuoseklias krepšininkų pergales. Šios kartos rinktinė yra tapusi ir 2008 metų Europos jaunučių (iki 16 metų) čempione bei 2010 metų vaikinų (iki 18 metų) Senojo žemyno pirmenybių nugalėtoja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų