REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar Šiaulių miesto savivaldybėje pagerbti pasaulio jaunių (iki 19 metų) krepšinio čempionai — krepšininkas Rokas Giedraitis bei treneriai Robertas Giedraitis, Egidijus Vasiliauskas. Šiauliečiams užkabinti ąžuolų vainikai, pinigines premijas čempionai gaus vėliau. Rokas vakar atsiėmė ir gimnazijos baigimo atestatą.

REKLAMA
REKLAMA

Premijos – ne šimtinės

„Premijos tikrai bus ne šimtinės, o didesnės“, — šypsojosi Šiaulių miesto savivaldybės administracijos Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Gintaras Jasiūnas.

REKLAMA

„Ką padarėme, suprasime maždaug po savaitės. Dar net nespėjome atsipūsti, nes vakar visą dieną Vilniuje, Kaune buvome dėmesio centre, o į Šiaulius grįžome tik vidurnaktį“, — sakė Robertas Giedraitis.

Treneris tokių sutiktuvių nesitikėjo ir dėkojo visiems, kurie vyko į Latviją ir palaikė lietuvius: „Finale pralaimėti buvo neįmanoma. Išėjome į aikštę, pamatėme tokį kiekį žmonių, suspaudė širdį, reikėjo tik kautis, kristi dėl kiekvieno kamuolio ir laimėti.“

REKLAMA
REKLAMA

E. Vasiliauskas pridėjo, kad ne tik arenoje, bet ir Rygoje buvo pilnos gatvės „žaliai geltonų“.

Su tėvu buvo sunkiau

„Niekada net nebūčiau pagalvojęs, kad, būdamas kartu su tėčiu, tapsiu pasaulio čempionu“, — džiaugėsi Rokas Giedraitis.

Krepšininkas pripažino, jog žaisti tėčio treniruojamoje komandoje buvo sunkiau — didesnė atsakomybė. Pasaulio čempionas, išėjęs į aikštelę, visada stengdavosi parodyti tai, ką gali geriausiai.

„Jausmas neapsakomas. Labai džiaugiamės, šventėme. Tai buvo ne komanda, o geri draugai. Visi puikiai sutarėme. Pirmieji pasveikino brolis ir mama, vėliau močiutė“, — sakė Rokas Giedraitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Robertas Giedraitis, treniruodamas komandą, kurioje buvo ir sūnus, taip pat jautėsi keistai, tačiau sakė, kad anksčiau už jį į rinktinę patekęs Rokas pirmiausia buvo žaidėjas, o vėliau tik sūnus.

Pergalę lėmė darna

Pasak E. Vasiliausko, pergalę pasaulio čempionate lėmė darnus kolektyvas ir susižaidimas, nes pagrindiniai žaidėjai penkerius metus žaidžia kartu.

„Komandoje atmosfera buvo puiki. Jauni vaikinai vienas kitą palaiko ir aikštelėje, ir už jos ribų“, — sakė Robertas Giedraitis.

Trenerio nuomone, naudos davė ir pirmasis pralaimėjimas kroatams, labiau suvienijęs ekipą.

Laukia atostogos

E. Vasiliauskas sakė, kad iš ritmo išmušdavo traumos, kurias čempionato metu patirdavo tai vienas, tai kitas žaidėjas.

REKLAMA

Įžaidėjas iš Kuršėnų Evaldas Aniulis šiemet liko už rinktinės borto, nes visą sezoną praleido Jungtinėse Amerikos Valstijose, kur rinktinės treneriai jo nematė, o į treniruočių stovyklą atvyko pavėlavęs.

Rinktinei atstovavo ir iš Kuršėnų kilę Dovydas Redikas bei Egidijus Mockevičius. „Matyt, geri apskrities krepšininkų genai“, — juokėsi E. Vasiliauskas.

Treneris ketina ilsėtis — žvejos, vyks į pajūrį. „Vėliau laukia darbas. Toks sportininkų gyvenimas — šiandien švenčiame — rytoj iš naujo įrodinėjame“, — sakė E. Vasiliauskas.

REKLAMA

Dviguba šventė

Praėjusiame sezone Rokas Giedraitis žaidė Regioninės krepšinio lygos (RKL) „Saulės-Aukštabalio“ komandoje. Kur pasaulio čempionas rungtyniaus kitąmet, dar neaišku.

„Tikimės, kad kur nors Šiauliuose“, — sakė tėtis. Treneris, paklaustas, gal Rokas kelsis į Uteną, kur pats treniruoja “Juventus“, šypsodamasis atsakė: “Dar neaišku.“

Po pagerbimo Giedraičiai išskubėjo į Roko brandos atestatų ir diplomų įteikimo šventę. J. Janonio gimnaziją baigęs Rokas Giedraitis didesne pergale neabejotinai laiko triumfą pasaulio čempionate.

Robertas Giedraitis sako, kad geriausią dovaną baigimo proga sūnus jau gavo — pasaulio čempiono medalį.

Giedrius Vaitkevičius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų