• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas (teisėja Inga Staknienė), viešame teismo posėdyje išnagrinėjęs civilinę bylą pagal buvusio ūkio ministro Dainiaus Kreivio ieškinį bendrovei „Balsas.lt leidiniai“ dėl asmens garbės ir orumo žeminančių bei tikrovės neatitinkančių duomenų paneigimo, ieškinį atmetė.

REKLAMA
REKLAMA

D. Kreivys pateiktame ieškinyje nurodė, kad savaitraštyje „Ekonomika.lt“ ir tokio paties pavadinimo portale korespondentės Eugenijos Grižibauskienės publikuotame straipsnyje „100 turtingiausių Lietuvos verslininkų“ paskelbtas teiginys „Dainius Kreivys, UAB „Makveža“ – apie 170 mln. litų“ neatitinka tikrovės ir žemina jo garbę ir orumą.

REKLAMA

Buvęs ministras nurodė, kad minėtas teiginys buvo paskelbtas apie valstybės tarnautoją, kuris apibūdinamas kaip vienas turtingiausių Lietuvos verslininkų ir tai jį diskredituoja. Šiuo teiginiu, neva, pranešta apie tuometinio ūkio ministro netinkamą elgesį visuomenėje, apie tai, kad D. Kreivys visuomenės akyse yra melagis, nes deklaruodamas savo turtą, jis tokio turto nenurodė. Buvęs ministras įrodinėja, kad pats faktas, jog savaitraštis paskelbė , kad jis su šeima yra turtingas, automatiškai žemina jo garbę ir orumą, nes jis tokio turto neturįs, tuo tarpu skaitytojai susidaro nuomonę, kad dirbant ūkio ministru galima praturtėti. Tačiau įrodinėdamas garbės ir orumo pažeidimo faktus ieškovas rėmėsi tik straipsnio skaitytojų komentarais, kurie negali būti vertinami kaip įrodymas.

REKLAMA
REKLAMA

Teismo nutartyje rašoma, kad ieškovas informacijos paskleidimo metu ėjo ūkio ministro pareigas, todėl būdamas viešų asmeniu, nesinaudoja tokiu pačių garbės ir orumo gynimo mastu, kaip privatus asmuo. „Viešas asmuo privalo demonstruoti didesnį tolerancijos laipsnį žiniasklaidos dėmesiui (...). Iš spaudos negalima reikalauti absoliutaus tikslumo, o tik galima reikalauti elgtis sąžiningai, t.y. sąmoningai neiškraipyti informacijos, siekiant įžeisti ar pažeminti asmenų...“, - rašoma teismo nutartyje.

Teismas taip pat paskelbė, kad paskleista informacija neturi jokio neigiamo atspalvio,o atsakovė neperžengė teisės skleisti informaciją ribų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ekonomika.lt primena, kad D. Kreivys, dar dirbdamas ūkio ministru išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad jis, dar prieš tapdamas ministru, pasitraukė iš visų anksčiau savo vykdytų verslų, o jo valdytų dalies bendrovių akcijos buvo parduotos D. Kreivio motinai Florentinai Kreivienei.

„Mano motina yra ir buvo verslo įmonių akcijų valdytoja dar prieš man tampant ministru, tai yra nuo 2002 metų“, – tvirtino D. Kreivys.

Vilniaus miesto 1 apylinkės teismo sprendimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų