• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aukso, brangakmenių ir papuošalų tonos: Pietų Indijos požeminėse Šri Padmanabhasvamio šventyklos saugyklose buvo aptiktas milžiniškas lobis. Preliminari jo vertė siekia 15 mlrd. eurų, rašo vokiečių laikraštis Spiegel Online.

REKLAMA
REKLAMA

Iškart po turtų aptikimo dėl jų likimo kilo karšta diskusija – nepaisant to, kad pusė milijardo šalies gyventojų yra žemiau skurdo ribos, vertybės, tikėtina, liks nepaliestos.

REKLAMA

Šiandien ši šventykla, kuri yra vienas iš dievo Višnu būstų, yra saugoma karių, visos saugumo priemonės yra priimtos.

Ar rastas lobis yra palaiminimas vienai iš vargingiausių Indijos valstijų, parodys laikas. Galima drąsiai teigti, kad Keralos valdžiai šie pinigai būtų tikrai į naudą. Indijos inteligentijos nuomone, pinigai galėtų būti skirti žlugusios infrastruktūros atkūrimui, iždo papildymui arba maisto ir išsilavinimo programoms.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau induistų bendruomenių nariai reikalauja lobį palikti ten, kur jis buvo rastas. Viena iš bendruomenių net pagrasino masinių savižudybių akcija, jei vertybės bus išvežtos iš šventyklos. Įniršę induistas savo poziciją argumentuoja tuo, kad tik maharadžių palikuonys, kurie saugo šventyklą, turi teisę spręsti, ką daryti su lobiais.

Valstijos Kerala žmonės, gyvenantys vien iš turizmo, nesuinteresuoti skandalo iškėlimu. Keralos vyriausybės lyderis Umenas Chandi pareiškė, kad Padmanabhasvamio šventykla – vienas iš Keralos pasididžiavimų ir jos turtai liks nepaliesti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų