REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Sekmadienį finišavusiame „Latgale“ ralyje greičiausias tarp lietuvių lenktynininkų buvo Deivido Jociaus ir Gedimino Žliūbo ekipažas. Ralio laimėtojams Ivarui Vasaraudžiui ir Marekui Stirnai nusileidę 33,51 sekundėmis, lietuviai užėmė ketvirtąją vietą bendroje ralio įskaitoje bei trečiąją vietą „A Plus“ klasėje, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Dvi dienas Latvijoje vykusio „Latgale“ ralio metu lietuvių lenktynininkai varžėsi ne tik dėl ralio nugalėtojų vardo, bet ir dėl Lietuvos automobilių ralio čempionato (LARČ) IV-ojo etapo įskaitos taškų. Aplenkęs daugkartinio Lietuvos ralio čempiono Roko Lipeikio ir Ingos Lipeikytės ekipažą, D.Jocius užėmė ir pirmąją vietą LARČ „Open“ klasės įskaitoje.

REKLAMA

Netikėtai baigėsi arši kova dėl trečiosios N4 įskaitos vietos: po patirtų avarijų ir  automobilio gedimo iš varžybų pasitraukus lyderiams,  trečiąja vieta klasėje džiaugėsi moteriškas „Playboy“ modelio Inesos Tuškanovos ir Natalijos Potapovos ekipažas. Įnirtinga kova dėl Lietuvos ralio čempionų vardo tęsiasi tarp pirmąją ir antrąją vietas N4 klasėje užėmusių Vytauto Švedo su Žilvinu Sakalausku ir vis greitėjančių Dominyko Butvilo su Renatu Vaitkevičiumi.

REKLAMA
REKLAMA

Šios klasės lenktynininkams „Latgale“ ralis buvo lyg užburtas: iš 30-ies LARČ IV-ojo etapo įskaitos dalyvių varžybų finišo nepasiekė 4 – ir visi N4 klasės ekipažai. Po V-ajame greičio ruože patirtos avarijos iš varžybų pasitraukė Benediktas Vanagas ir Irina Kolomeitseva, prieš paskutinį greičio ruožą sugedo Martyno Samuičio ir Ramūno Šaučikovo automobilio kuro siurblys, vos startavęs paskutiniajame greičio ruože apsivertė Roko Kvaraciejaus ir Mariaus Samuolio „Mitsubishi Lancer Evo X“, dėl automobilio gedimo iš serviso zonos taip ir nebeišvažiavo Janis Vorobojvas ir Guntaras Zicanas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Labiausiai dėl tokios ralio baigties apgailestavo M. Samuitis su R.Šaučikovu: po praūžusios audros trasą užgriuvus medžiams, paskutinis, VII-asis greičio ruožas, buvo atšauktas, tad ekipažui, pretendavusiam į trečiąją vietą savo klasėje, varžybos baigėsi pervažiavime tarp greičio ruožų.

Dviem ratais varomų automobilių įskaitose  lyderių vardai tie patys: L2000 klasėje pirmos vietos konkurentams neužleido Vytauto Baranausko ir Mindaugo Čepulio ekipažas su “Renault Clio„. Antrais liko Remigijus Veikalas ir Adomas Rimša (“BMW 316“), trečiąją vietą užėmė Justas Tamašauskas ir Karolis Šmigelskas su „Opel Astra“.

REKLAMA

A2000 klasėje jau antrą kartą šių metų LARČ varžybose pirmąją vietą iškovojo Dmitrijus Miačinas su Kęstučiu Būziumi, antri – Justas Vaitekūnas su Pauliumi Beniušiu, trečioje vietoje liko Egidijus Savickas su Arūnu Jackoniu.  S2000 klasėje nugalėjo Karolis Raišys su Ryčiu Lukausku, aplenkę Gintauto Šlepiko ir Jono Pipiro bei šeimyninį Vaidoto ir Žygimanto Žalų ekipažus.

Po pusantro mėnesio, rugpjūčio 13-14 d., lenktynininkai rinksis „300 ežerų“ ralyje Zarasuose, kur vyks priešpaskutinis, V-asis Lietuvos automobilių ralio čempionato etapas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų