REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jeigu kas ir žvelgia rimtai į akinių nuo saulės pasirinkimą, tai tikrai ne hiphopo žvaigždės ar jauni milijonų paveldėtojai. Tai, žinoma, tie, kuriuos priimta laikyti diktatoriais.

REKLAMA
REKLAMA

Rodos, žengiant prieš savo tautiečius, jiems nereikia pridengti akių nuo saulės, tačiau diktatoriai retai kada akinius nusiima. Žurnalas „Forbes“ pasižvalgė, kokius akinius nuo saulės renkasi žymiausi pasaulyje diktatoriai.

REKLAMA

Muamaras Kadafis („Louis Vuitton“ akiniai)

Muamaras Kadafis („Louis Vuitton“ akiniai) (nuotr. Balsas.lt)Muamaras Kadafis („Louis Vuitton“ akiniai) (nuotr. Balsas.lt)

Muamaras Kaddaffi greičiausiai dažniau nei kiti politiniai lyderiai atsiduria mados tinklaraščiuose. Jo stiliaus neįmanoma nepastebėti. Be kita ko, jis sukaupęs didžiulę akinių nuo saulės kolekciją – be jų jis apskritai neišeina į žmones. Nors kolekcijoje gausu įvairių prekės ženklų gaminamų saulės akinių, didžiausią simpatiją lyderis jaučia „Louis Vuitton“ akiniams.

REKLAMA
REKLAMA

Kim Čen Ir („Andres Courreges“ akiniai) (nuotr. Balsas.lt)Kim Čen Ir („Andres Courreges“ akiniai) (nuotr. Balsas.lt)

Kim Čen Ir dėmesį atkreipia visose nuotraukose. Kad ir kokiu metų laiku būtų padaryta nuotrauka, Šiaurės Korėjos lyderis visuomet dėvi saulės akinius. Kokius akinius nuo saulės dėvi šis politinis lyderis, atspėti mėgina daugelis. Netgi socialiniame tinkle „Facebook“ buvo sukurta grupė, kurioje buvo sprendžiama ši mįslė. Sunkiai, tačiau galop pavyko išsiaiškinti, kad mylimiausi diktatoriaus akiniai – kurti dizainerio Andres Courreges.

Machmudas Achmadinejadas („Giorgio Armani“ akiniai)

Machmudas Achmadinežadas („Giorgio Armani“ akiniai) (nuotr. Balsas.lt)Machmudas Achmadinežadas („Giorgio Armani“ akiniai) (nuotr. Balsas.lt)

Ant Irano lyderio veido akinių šiaip sau nepamatysite. Jis juos dėvi tik tada, kai stebi lazerines projekcijas ar žiūri trimatį kino filmą. Vienintelė silpnybė, kurią sau leidžia šis politinis lyderis – saulės akiniai, kurti „Giorgio Armani“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Raulis Castro („Cartier“ akiniai)

Raulis Kastro („Cartier“ akiniai) (nuotr. Balsas.lt)Raulis Kastro („Cartier“ akiniai) (nuotr. Balsas.lt)

„Cartier“ saulės akiniai jau tapo vizitine Kubos valdytojo kortele. Jo kolekcijoje išsiskiria elegantiškas modelis su auksiniais rėmeliais, būtent šiuos akinius dažniausiai dėvi diktatorius, keliaudamas į politinius susitikimus.

Robertas Mugabei („Gucci“ akiniai)

Robertas Mugabe („Gucci“ akiniai) (nuotr. Balsas.lt)Robertas Mugabe („Gucci“ akiniai) (nuotr. Balsas.lt)

Zimbabvės premjerui Robertui Mugabei jau 87 metai, iš jų tris dešimtmečius jis tvirtai savo rankose laiko šalies valdžią. Per šį laiką bedarbystė pasiekė 85 procentus, o be to jau kurį laiką Zimbabvę vadina infliacijos rekordininke. Tačiau panašu, kad per dizainerių kurtus akinius R. Mugabei mato visai kitokį vaizdą.

REKLAMA

Akiniais, beje, jį nuolat aprūpina sutuoktinė Grace, kurią šalyje jau praminė Gucci Grase, kadangi moteris negali atsispirti šiam prekės ženklui.

Omaras al-Bashiras („Montblanc“ akiniai)

Omaras al-Baširas („Montblanc“ akiniai) (nuotr. Balsas.lt)Omaras al-Baširas („Montblanc“ akiniai) (nuotr. Balsas.lt)

Omaras al-Bashiras dėvi tamsius akinius, primenančius 1980-uosius. Beje, akinius diktatorius su pavydėtinu uolumu dėvėti pradėjo visai neseniai – kai ėmė dažniau dalyti interviu ir dalyvauti spaudos konferencijose įvairiose šalyse ir tikinti aplinkinius savo nekaltumu. Bene dažniausiai Omaras al-Bashiras renkasi „Montblanc“ akinius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų