REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generalinė prokuratūra atmetė nukentėjusiosios Laimos Kedienės prašymą panaikinti Generalinės prokuratūros prokuroro gegužės 27-osios nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl Drąsiaus Kedžio mirties priežasties nustatymo.

REKLAMA
REKLAMA

Nagrinėjant skundą nustatyta, kad byloje atlikti visi būtini ir galimi ikiteisminio tyrimo veiksmai, paskirti visi būtini ir galimi objektų tyrimai ir ekspertizės. Abejoti specialistų ar ekspertų išvadomis pagrindo nėra. Taip pat nustatyta, kad ikiteisminio tyrimo metu gautus duomenis prokuroras įvertino išsamiai ir nešališkai ištyręs visas bylos aplinkybes.

REKLAMA

Atsižvelgiant į tai, konstatuota, kad Baudžiamojo proceso reikalavimų pažeidimų atliekant ikiteisminį tyrimą dėl D. Kedžio mirties priežasties nustatymo nebuvo padaryta.

Aukštesniojo prokuroro priimtas nutarimas nuo jo gavimo per keturiolika dienų gali būti skundžiamas ikiteisminio tyrimo teisėjui.

D. Kedžio artimieji teigia, kad D. Kedžio mirtis nėra nelaimingas atsitikimas.

Gegužę Generalinė prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl D. Kedžio mirties priežasties nustatymo.

REKLAMA
REKLAMA

Tokį sprendimą Generalinė prokuratūra priėmė, balandžio 29 dieną gavusi Švedijos nacionalinės teismo medicinos tarnybos išvadą dėl D. Kedžio mirties. Joje teigiama, kad D. Kedys mirė nuo skrandžio turinio įkvėpimo, dėl sunkaus apsinuodijimo alkoholiu ir vaistais.

Lietuvos specialistų – Valstybinės teismo medicinos tarnybos ekspertų komisijos – išvada buvo analogiška: D. Kedys mirė dėl uždusimo.

Ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti buvo pradėtas 2010 m. balandžio 17 dieną, kai Kauno rajono policijos komisariatas gavo pranešimą apie Kauno rajone Samylų seniūnijoje, netoli Šlienavos kaimo, ant Kauno marių kranto rastą nenustatyto vyriškio lavoną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2010 m. balandžio 20-ąją nenustatytos tapatybės vyro lavonas buvo atpažintas kaip D. Kedys.

2010 m. balandžio 21 d. ikiteisminis tyrimas buvo perduotas Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorams, sudaryta tyrimo grupė.

Valstybinė teismo medicinos tarnyba prie Teisingumo ministerijos lavono tyrimui atlikti sudarė komisiją iš 5 specialistų, turinčių aukštuosius universitetinius medicininius išsilavinimus, teismo medicinos gydytojų specialybes ir kvalifikacijas mirusių žmonių kūnų ir jų dalių bei gyvų asmenų ekspertizėms atlikti.

REKLAMA

2010 m. balandžio 22-ąją paskelbta pirminiais tyrimais nustatyta preliminari D. Kedžio mirties priežastis – paspringimas skrandžio turiniu. Kraujyje ir šlapime rastas etilo alkoholis – apie 3,6 promilės.

2010 m. liepos 14-ąją gauta Valstybinės teismo medicinos tarnybos prie Teisingumo ministerijos specialistų išvada, kurioje nurodyta, kad D. Kedys mirė nuo mechaninės asfikcijos (uždusimo) užkimšus kvėpavimo takus svetimkūniais – žolės ir skrandžio turiniu.

Vėliau darytos papildomos ekspertizės, užduoti klausimai specialistams tik patvirtino šias išvadas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų