• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Birželio pradžioje Tarptautinė taryba patvirtino preliminarią 2012 metų sezono kalendoriaus versiją, kurią sudarė 21 etapas. Bet po kelių dienų FIA prezidentas Jeanas Todtas žurnalistams pareiškė – kalendoriuje liks tik 20 etapų, vienos lenktynės bus išbrauktos.

REKLAMA
REKLAMA

Kilo kalbos, koks gi tai galėtų būti etapas – sklido gandai apie Bahreiną, Turkiją arba Kiniją, apie galimą JAV GP perkėlimą į 2013 metus. Arba atšaukti vieną iš dviejų etapų Ispanijoje.

REKLAMA

Šiuo metu Ispanija priima du Didžiojo Prizo etapus – Barselonoje ir Valensijoje. Lenktynes skiria tik kelios savaitės ir dviejų trasų savininkai patiria nuostolius, o rimta valstybės parama galima tik turint vienas lenktynes. Tikint gandais, būtent Barselona gali palikti kalendorių – kalbama, kad Valensijoje Bernie Ecclestonas pratęsė sutartį su miesto trasos vadovais ir kitais metais jos vyks gegužės 20 dieną. Būtent šiai datai buvo suplanuotas etapas Barselonoje.

REKLAMA
REKLAMA

Kiti šaltiniai tvirtina, kad Bernie naudojasi spauda, norėdamas paspausti Ispanijos trasų savininkus, kad maksimaliai padidintų sutartines išmokas, o kalendorių paliks autodromas, kuris negalės mokėti tokios sumos.

Kita kalendoriaus versija turi būti patvirtinta rugsėjo mėnesį, o finalinė – 2012 metų sausį - vasarį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų