REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Juta Racing“ komanda, visas pajėgas sutelkusi į Lietuvos kartingo čempionato ROK klasės įskaitą, per trečiojo etapo lenktynės Latvijoje, Kandavos trasoje, iškovojo dvi prizines vietas.

REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant to, kad dėl lietaus besikeičiančių oro sąlygų komandos lyderis Ignas Gelžinis per kvalifikaciją nespėjo pademonstruoti greičio ir startavo tik iš trečios vietos, tačiau užtikrintai laimėjo važiavimus pusfinalyje bei finale ir iškovojo maksimalų taškų kiekį.

REKLAMA

Kvalifikacijoje nugalėjęs Paulius Paškevičius („MS Kart“), abu kartus finišavo antras. Antru startavęs Tautvydas Rudokas („Juta Racing“), tiek pusfinalyje, tiek finale pasiekė geriausią sezono rezultatą ir buvo trečias. Kiti „Juta Racing“ komandos nariai Narvydas Janušis ir Andrius Gelžinis užėmė atitinkamai šeštą ir septintą vietas.

Komandinėje įskaitoje „Juta Racing“ pasiekė šeštą rezultatą ir po trijų čempionato etapų pakilo į septintą vietą. ROK klasės įskaitoje pirmauja Ignas Gelžinis (119 taškų), antrą vietą užima Konstantinas Strukas („IJ Racing“) – 85 taškai, trečią – Karolis Mažeikis (LMITKC) – 82 taškai., ketvirtą – Narvydas Janušis – 71 taškas, penktą – Andrius Gelžinis – 58, šeštą – Tautvydas Rudokas, o dešimtuką užbaigia vos viename etape dalyvavęs Jonas Gelžinis – 42 taškai.

REKLAMA
REKLAMA

Kandavos trasa pasižymi labai lygia asfalto danga ir tai sudarė galimybę Ignui Gelžiniui išbandyti jėgas kitoje, „KZ2 plius“ klasėje. „Tai buvo treniruočių pobūdžio važiavimas, mat liepos viduryje su KZ2 klasės kartu ketinu dalyvauti Švedijos čempionato lenktynėse, - pasakojo I. Gelžinis. – Kartą nuomosimės pasaulinio garso „Ward Racing“ komandoje, kuriai kažkada yra atstovavęs brolis Jonas. Tad dėl lygaus paviršiaus Kandavos trasa labai tiko treniruotėms, nes anksčiau čia yra tekę važiuoti, tik į priešingą pusę“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl to, kad važiavimai vyko priešinga kryptimi, jos konfigūracija tapo labai įdomia. „Su ROK klasės kartu reikėjo važiuoti tokiomis trajektorijomis, kuriomis kaip tik atrodė, kad negalima važiuoti. „Persilaužti“ padėjo startai su KZ2 kartu. Pusfinalyje pavyko gerai startuoti ir „pabėgti“ nuo varžovų, finale taip pat iškovojau pergalę, tačiau buvau diskvalifikuotas, mat pamiršome nuo kito karto uždėti... laiką fiksuojantį daviklį. Bet tai nėra blogai – nors neatėmiau brangių taškų iš nuolatinių šios klasės dalyvių...“ – juokėsi Ignas Gelžinis.

Kuriozas lenktynėse nesutrukdė. Komandos nuotr.Kuriozas lenktynėse nesutrukdė. Komandos nuotr.

Kuriozas lenktynėse nesutrukdė. Komandos nuotr.Kuriozas lenktynėse nesutrukdė. Komandos nuotr.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų