• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš ŠALFASS žaidynių Toronte sugrįžusios Čikagos „Lituanicos" jaunučių krepšinio komandos į namus parsivežė du auksinius ir vieną sidabrinį apdovanojimą. Dar vieną aukščiausios prabos medalių komplektą „Lituanicos" krepšininkai parsivežė iš praėjusį savaitgalį Bostone vykusių jaunių žaidynių. Kanadoje (Toronte) vykusiose jaunučių ŠALFASS žaidynėse pasižymėjo 7-8 metų amžiaus antrokai. „Molekulių" grupėje trenerio Aivaro Majaus vadovaujami vaikai nesulaukė rimtesnio varžovų pasipriešinimo ir pelnytai tapo žaidynių čempionais. Čikagiškiai pogrupio varžybose 54:7 sutriuškino varžybų šeimininkų - Toronto „Aušros" ir 45:10 Toronto „Anapilio" komandas.

REKLAMA
REKLAMA

Pusfinalyje „Lituanicos" jaunučiai net 74:10 įveikė Klivlendo „Žaibo" komandą, o finale dar kartą nugalėję „Anapilio" komandą (46:21) vaikai kartu su savo treneriu pasidabino auksiniais apdovanojimais. Jie buvo įteikti broliams Adomui ir Matui Mažeikoms, Aleksandrui Majui, Andriui Avinai, Matui Deksniui, Lukui Daubariui ir Dariui Jankevičiui.

REKLAMA

Treneris A. Majus džiaugėsi savo auklėtinių sėkme, tačiau liko nepatenkintas ŠALFASS žaidynių organizaciniais nesklandumais. „Žaidžiant pusfinalio ir finalo rungtynes salė net neatitiko minimalių reikalavimų, kurie tiesiog suglumino vaikus. Salėje net nebuvo tritaškio linijos. Mesti į krepšį ir pataikyti žaidėjai galėjo net nuo neįprastai arti nuo krepšio nubrėžtos vidurio linijos. Vaikams sunku buvo prisitaikyti prie tokių neįprastų žaidimo sąlygų, laimei, kad mūsų komanda meistriškumu visa galva lenkė varžovus ir pelnytai laimėjo pirmąją vietą", - sakė A. Majus.

REKLAMA
REKLAMA

Į čempionišką pergalę vedė 4 broliai

Dar vieną auksinį apdovanojimą į Čikagą parvežė trenerio Aurimo Matulevičiaus 9-10 metų amžiaus trečiokai. Kartu su varžyboms vadovavusiu Dariumi Masiu jie pogrupio kovose rezultatu 33:24 nugalėjo Toronto „Anapilio" ir 61:6 sutriuškino Toronto „Aušros" komandas, pusfinalyje 33:18 pranoko Detroito „Kovo" krepšininkus, o finale 38:25 įveikė Klivlendo „Žaibo" ekipą.

Įdomu tai, kad čempionų medalius ši „Lituanicos" krepšinio akademijos jaunučių komanda iškovojo visas rungtynes žaisdama penkiese, o vienam iš krepšininkų - Tadui Masiui viso labo tebuvo 6 metai, tačiau jis nepabūgo rungtyniauti su gerokai vyresniais žaidėjais. O ir nugalėtojų gretose žaidęs Tado brolis Matas Masys buvo neabejotinas savo komandos lyderis. Be jau minėtų brolių, „Lituanicos" ekipoje rungtyniavo dar vienas brolių duetas - dvynukai Tadas bei Lukas Stankai, prie pergalės prisidėjo ir Jonas Malickas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sidabrinius apdovanojimus 11-12 metų amžiaus grupėje iškovojo Algio Rugieniaus vadovaujami šeštokai - Čikagos „Lituanicos" krepšininkai. Pogrupio varžybose jie 47:15 nugalėjo „Aušros", 70:36 - „Žaibo" ekipas. Pusfinalyje „Lituanica" 53:9 pranoko savo bendraamžius iš to paties čikagiškių klubo antrosios komandos, tačiau finale jų pergalingą žygį sustabdė čempionais tapę šeimininkai - Toronto „Anapilio" krepšininkai, nugalėję varžovus 51:46. Kovoje dėl trečiosios vietos „Lituanicos" antroji komanda 23:32 buvo priversta nusileisti Klivlendo „Žaibo" ekipai.

REKLAMA

Varžybose Toronte dalyvavo ir patys mažiausi bei jauniausi „Lituanicos" krepšinio akademijos 4-5 metukų krepšininkai. Nors „kiškučiai" vyresniems ir aukštesniems varžovams akivaizdžiai pralaimėjo visas trejas žaistas rungtynes bei sulaukė organizatorių nepasitenkinimo, tačiau mažųjų krepšininkų tėveliai bei treneris A. Matulevičius liko patenkinti, kad vaikai turėjo progos rungtyniauti šiame turnyre bei pasisemti varžybinės patirties.

Bendroje komandų įskaitoje 3 medalius ŠALFASS žaidynėse iškovoję Čikagos „Lituanicos" jaunučiai užėmė trečią vietą, į priekį praleisdami Toronto „Anapilio" (7 medaliai, 4 auksiniai) ir „Aušros" (5 medaliai) klubus.

REKLAMA

Be apdovanojimų neliko niekasBe apdovanojimų neliko nė viena iš praėjusį savaitgalį Bostone vykusių ŠALFASS jaunių žaidynių komandų. 1993-1994 metų amžiaus gimimo Čikagos „Lituanicos" ekipa trijų komandų turnyre nugalėjo Toronto „Aušros", Niujorko LAK, o kitą dieną finale tą pačią LAK ekipą ir tapo žaidynių čempione.

Finalą „Lituanicos" komanda pergalingai užbaigė rungtyniaudama keturiese: likus 4 min. iki rungtynių pabaigos už penkias pražangas iš aikštelės buvo pašalintas Žygimantas Riauka. Be šio krepšininko, aukso medaliai buvo įteikti Augustinui Poviloniui, Titui Putnai, Pauliui Otruškevičiui, Edvinui Masilioniui bei turnyro MVP pripažintam Antanui Rauchui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

ŠALFASS žaidynių vyrų „A" grupės varžybas po metų pertraukos laimėjo ČLKL vicečempionė - Čikagos „Lituanicos" komanda, o vyrų „B" grupės nugalėtojais tapo Toronto „Vyčio" krepšininkai, finale įveikę Čikagos „Lituanicos-2" komandą.

Toronte vykusiose ŠALFASS jaunučių žaidynėse 7-8 metų amžiaus „Lituanicos" klubo antrokai bei jų treneris A. Majus nesulaukė rimtesnio varžovų pasipriešinimo ir pelnytai iškovojo auksinius medalius

ŠALFASS žaidynių čempione ši „Lituanicos" 9-10 metų amžiaus jaunučių komanda kartu su varžybų vadovu D. Masiumi tapo visas rungtynes žaisdama penkiese. Tarp jų buvo dvi brolių poros, o vienam iš krepšininkų - T. Masiui tebuvo 6 metai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų