REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Interneto amžiuje paprašyti finansinės paramos paprasčiau nei paprasta. Suteikti ją ne ką sunkiau – užtenka užpildyti atitinkamą formą ir pervesti norimą sumą iš kortelės. Tačiau kur kas sunkiau rasti tą žmogų, kuriam tikrai reikia pinigų ir kuris išleis juos ne beprasmiškai.

REKLAMA
REKLAMA

Paramos nori dauguma. Mokslininkai, kurie iš naujo išradinėja dviratį. Naujų religijų, garbinančių meistrą Yoda, įkūrėjai. Aktyvistai, konstruojantys kosminius erdvėlaivius, kad pasaulio pabaigoje galėtume pabėgti į Marsą. Visi šie žmonės tokie nuoširdžiai uolūs, kad nejučia kyla klausimas – o gal padėti jiems?

REKLAMA

Žurnalas „Forbes“ išrinko 10 labiausiai abejonę keliančių labdaros objektų.

Meškučiai patruliams

Labdaros organizacija „Bears on Patrol“ nemokamai aprūpina amerikiečius pareigūnus pliušiniais meškiukais, kurie tuo atveju, jei kuriame nors įvykyje dalyvautų vaikai, padėtų mažylius nuraminti ir pralinksminti.

Idėja dalyti meškučius gimė 2008 metais ir iki šiol labdaros organizacija bendradarbiauja su daugiau nei dviem dešimtimis JAV policijos departamentų.

REKLAMA
REKLAMA

Alexo fondas

Psichologijos profesorė ir Harvardo dėstytoja Irene Pepperberg beveik 30 metų tyrė savo papūgos Alexo elgesį. Be daugybės eksperimentų moteris nustatė ir tai, kad papūga protinga ir sąmoningai bendravo su ja ir jos padėjėjais.

Alexo, dabar jau nugaišusio, žodyną sudarė 150 žodžių, o mokslininkė teigė, kad papūga gebėjo skirti spalvas. Be to, pasak I. Pepperberg, papūga nekreipdavo dėmesio į eksperimentus, jeigu tik jai būdavę nuobodu.

Nors mokslininkai papūgos gebėjimus laiko triukais, išmoktais per ilgą laiką, daktarei visgi pavyko gauti lėšų tolesniems tyrimams. Gausus piniginių aukų srautas nesiliauja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Alien Scalpel

Amerikiečių chirurgo Rogerio Lear sąskaitoje bent dešimtis operacijų, kuriose jis ištraukė įvairiausius nežemiškos kilmės daiktus iš žmonių kūnų. Žmonės leidžiasi operuojami savanoriškai, nes žino, kad 70-ųjų pabaigoje chirurgas pats buvo pagrobtas ateivių.

Šiandien chirurgas iš žmonių kūnų ištraukė gal 15 daiktų, pagamintų iš paslaptingo lydinio. Kam jie skirti, sunku pasakyti, tačiau versijų ne viena – galbūt tai judesio davikliai ar specialūs ryšio įrenginiai.

Donate 2012

„Visi mes žinome, kad pasaulio pabaiga ateis 2012 metų gruodžio 21 dieną. Po šios datos pinigų jums jau nebeprireiks“ – autoritetingai paskelbta tinklalapyje, skelbiančiame apie „Donate 2012“. Be to, ši organizacija renka ir daiktus, kurių prireiks tiems, kurie galbūt išgyvens po tragiškos pasaulio pabaigos. Be to, čia gausu medžiagos, patvirtinančios artėjančią pasaulio pabaigą. Organizacija apie artėjančią pasaulio pabaigą kalba labai ramiai, tačiau lieka atviras klausimas: kaip išgyvenusi mažuma gyvens iš suaukotų pinigų.

REKLAMA

Paminklas NSO

Ukrainietis ufologas ėmė rinkti lėšas paminklui, skirtam žuvusiems ateiviams. Vyras ir jo bendražygis tvirtina, kad ateiviai ne kartą mėgino užmegzti kontaktą su žmonija, tačiau tai buvo pavojinga ir dėl šio bandymo žuvo daug ateivių. Todėl statomas paminklas turėtų tapti humanizmo simboliu. Nors gyventojai šią idėją vertina atsargiai, jie pripažįsta, kad paminklas bus labai naudingas miestui. Patys idėjos autoriai derybas su miestu žada pradėti tik tada, kai surinks pakankamai lėšų ir turės kelis paminklo projektus.

REKLAMA

ROIPA

Rusijos organizacija, skirta Atlantidos tyrimams (ROIPA) buvo įregistruota 2007 metais, tačiau iš tiesų ji egzistuoja kur kas seniau – nuo 1990-ųjų, kai daugybė žmonių susibūrė tam, kad pamėgintų surasti legendinę Atlantidą. Šiandien jie save vadina atlanditologais, reguliariai organizuoja kongresus, konferencijas ir, žinoma, ieško Atlantidos. Norėdami paaukoti šiai organizacijai pirmiausia turėtumėte prie jos prisijungti ir nepamiršti, kad nariai moka ir metinį mokestį.

Texas Bigfoot Research Conservancy

Nepaisant to, kad dar sovietų laikais buvo nagrinėjamas klausimas ar egzistuoja sniego žmogus, iki šiol atsakymo į jį nerasta. Mokslininkai jį laiko fantazija, atsiradusia, pavyzdžiui, dėl deguonies bado kalnuose, tačiau entuziastai iš viso pasaulio nepaliauja siųsti įrodymų, kad sniego žmogus yra. „Texas Bigfoot Research Conservancy“ – savanoriška organizacija, kuri egzistuoja iš suaukotų lėšų. Jos tikslas – įrodyti, kad sniego žmogus egzistuoja ir kad šis faktas būtų pripažintas nacionaliniame lygmenyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Davidas Icke

Britų rašytojas ir oratorius Davidas Icke‘as jau beveik dvidešimt metų ieško įrodymų, kad pasaulinė sąmokslo teorija visgi egzistuoja: pradedant rugsėjo 11-ąja baigiant skiepais nuo gripo. Į jo tinklalapį kasdien užsuka beveik pusė milijono žmonių, o į paskaitas, kartais trunkančias iki septynių valandų, susirenka pilnos salės.

Save the Guinea Worm Foundation

Kaip teisingai pastebėjo šio fondo įkūrėjai, šį poodinį kirminą sunku pavadinti mielu ir pūkuotu. Jis ne tik sugeba odoje atverti didžiules žaizdas, bet ir sukelia karščiavimą, baisų skausmą, alergijos simptomus. Pastaraisiais metais medikams beveik pavyko sunaikinti šių kirminų populiaciją ir jeigu apsilankytumėte fondo tinklalapyje, sužinotumėte, kad iki 2011 metų šie parazitai visiškai išnyks. Tačiau fondo įkūrėjams poodinis kirminas ne tik padaras, sukeliantis skausmą, bet sugebantis skausmą jausti, todėl jie prašo padėti kirminams išgyventi.

REKLAMA

The Nort Pole Inner Earth Expedition

Remiantis vadinamosiomis tuščiavidurės žemės teorijomis, žydrosios planetos viduryje egzistuoja tuštuma, tinkama gyventi pažangioms civilizacijoms. Kai kurie tvirtina, kad tų civilizacijų atstovai ne kartą bandė susisiekti su žmonėmis, tačiau per klaidą žemiečiai juos laikydavo ateiviais iš kosmoso. Manoma, kad į požeminį pasaulį galima patekti per specialią angą, kuri, anot vienos versijos, yra Šiaurės ašigalyje. Aktyvistai iš JAV ir Didžiosios Britanijos renka lėšas tam, kad organizuotų specialią ekspediciją į žemės gelmes ir surastų tos minėtosios civilizacijos egzistavimo požymius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų