• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Minske pamėginus surengti nesankcionuotą pilietinę akciją, milicija suėmė keliasdešimt jos dalyvių, naujienų agentūrą „RIA Novosti“ cituoja portalas lenta.ru.

REKLAMA
REKLAMA

„Socialinių tinklų revoliucijos“ pradžioje teisėsaugos pareigūnai suėmė 20 demonstrantų, vėliau sulaikė ir daugiau protestuotojų bei žašalinių žmonių.

REKLAMA

Kaip praneša naujienų agentūra „Interfax“, milicija atkirto nedideles protestuotojų grupeles po 100–200 žmonių ir nustūmė jas tolyn nuo centrinės Minsko Spalio aikštės. Akcijos organizatoriai buvo nugabenti į milicijos komisariatus, tačiau šį kartą brutalaus policijos elgesio ar smurto prieš akcijos dalyvius nepastebėta.

Pranešama, kad sulaikyti ir keturi žurnalistai, tarp jų – Baltarusijos radijo stoties „Laisvė“ („Svoboda“) darbuotojas ir naujienų agentūros „Intefax“ fotografas.

REKLAMA
REKLAMA

Ypatingas šios akcijos bruožas tas, kad jos dalyviai nenaudoja jokių plakatų ar šūkių. Skirtingais skaičiavimais, dalyvių galėjo būti nuo kelių šimtų iki kelių tūkstančių.

Tyli demonstracija buvo nukreipta prieš vyriausybės ekonominę politiką, vykdomą nuo šių metų  birželio pradžios. Dalyviai akciją suorganizavo bendraudami socialiniuose interneto tinkluose.

Anksčiau panaši akcija Minske buvo surengta birželio 15 dieną. Joje dalyvavo apie 500–1000 žmonių. tuomet milicija suėmė 15 asmenų, kurie vėliau buvo paleisti jiems nepateikus jokių kaltinimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų