• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos kompanija „Inter RAO“ iki pirmadienio, birželio 27-osios, atidėjo elektros energijos tiekimo Baltarusijai nutraukimą. Tai pranešė oficialus kompanijos atstovas.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip anksčiau informavo interneto portalas „Telegraf“, Rusijos energetikai ketino nuo birželio 22-osios visiškai nutraukti elektros tiekimą Baltarusijai, kadangi oficialusis Minskas atsisako padengti dar nuo kovo mėnesio susidariusį įsiskolinimą. Kol kas Baltarusija sumokėjo Rusijai tik už kovo mėnesį gautą elektrą ir atsilieka nuo numatyto įsiskolinimo padengimo grafiko.

REKLAMA

* * *

Baltarusijoje įkurta įmonė, gaminanti kosminius palydovus, ir iš užsienio jau gauta užsakymų. Tai per spaudos konferenciją Minske pareiškė šalies prezidentas Aliaksandras Lukašenka. „Nevardysiu valstybių, kurios užsisakė palydovus. Mes juos gaminame“, – pridūrė prezidentas.

* * *

„Padėtis Baltarusijos vartojimo rinkoje stabilizuojasi, ažiotažo nėra“, – pareiškė žurnalistams prekybos ministro pirmasis pavaduotojas Aliaksandras Zabela. Anot jo, situacija birželį visiškai kitokia nei gegužę, kai vartojimo prekių kainų indeksas augo. „Pagrindinių maisto produktų parduotuvėse netrūksta, jų atsargos sandėliuose pakankamos“, – patikino pareigūnas.

REKLAMA
REKLAMA

* * *

Trečiadienį Baltarusijos sostinėje Minske prasidėjo tarptautinis žiniasklaidos forumas, kuriame dalyvauja žurnalistai ir ekspertai iš 21 šalies. Jo organizatorės – Baltarusijos informacijos ministerija ir Baltarusijos žurnalistų sąjunga.

Kaip pranešė Baltarusijos informacijos ministerijos atstovai, forumas truks keturias dienas. Jo dalyviai lankysis šalies pramonės ir žemės ūkio įmonėse, istoriniame komplekse „Stalino linija“, apžiūrės Myro pilį, Nesvyžiaus rūmus.

* * *

Baltarusijos dorovės tarybos pirmininkas Nikolajus Čerginecas, komentuodamas skandalingą rusų pornožvaigždės Katios Sambukos koncertą Minske, pareiškė anksčiau nieko nežinojęs ir negirdėjęs apie „šią kalę“. Pasak moralės sergėtojo, jos vieta ne scenoje, o „viename kambaryje, vienoje lovoje tarp dviejų normalių žmonių“.

„Mano nuomone, tokie koncertai žlugdo visuomenę“, – pabrėžė N. Čerginecas.

Kaip praneša Baltarusijos žiniasklaida, K. Sambuka parodė Minske šou, kurio „atvirumas“ apstulbino net ir organizatorius.

Baltarusijos vidaus reikalų ministerija jau atlieka atitinkamą patikrinimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų