REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Su ilgais juodais plaukais, trikampe skrybėle, supinta barzda ir šešiais pistoletais, piratas Juodabarzdis atrodo išties išradingai. Pasak naujausių šaltinių, jis žuvo sudužus "QueenAnne'sRevenge"laivui.

REKLAMA
REKLAMA

Amunicija, rasta sudužusiame laivo liekanose Šiaurės Karolinos pakrantėje, liudija, kad piratas naudojosi pabūklais, trumpais kardais ir muškietomis. Neseniai buvo atrastos dvigalvės patrankos ir mirtini šrapnelio paketai.

REKLAMA

"Mes radome konglomeratus, daugiausia švininius lydinius, kuriuose yra įtaisyti nagai, stiklas ir drobė", - sako Mark Wilde-Ramsing, archeologijos (Povandeninė sritis) atstovas Kultūrinių išteklių skyriui iš Šiaurės Karolinos.

Taip pat buvo rasti ir patrankos sviediniai, sujungti su štangomis arba metalo skąlstimis, kurie sukdamiesi ore ir atsitrenkdami į priešininko laivą kaip mat jį nuniokotų. Tokios Juodabarzdžio apgalvotos strategijos rodo jo kūrybiškumą ir išradingumą. "Jie turėjo ribotą karinę amuniciją ir tuo metu jos gauti neturėjo galimybių, būtent dėl šios priežasties naudojo kitus, pačių gamintus ginklus",- sako jis.

REKLAMA
REKLAMA

"Nors jo, kaip pirato, karjera truko neilgai, po savęs jis paliko žymų pėdsaką,- sako Croce. - Po savo skrybėle jis slėpdavo degiuosius pabūklų saugiklius, kuriuos naudojo "medžiodamas" prekybinius laivus."

Piratinių daiktų kolekcionierius Croce, aplankęs sudužusio laivo vietą, kai ši buvo atrasta 1996 metais, prisimena ant kranto matęs daugybę pabūklų ir muškietų. Net 24 pabūklai buvo rasti Wilde-Ramsing komandos, o likę 12 nebuvo išmesti į krantą. Nors Pirato Juodabarzdžio amunicijair buvo gausi, jis ir jo komanda neturėjo tikslo skandinti priešų laivo, greičiau jį užgrobti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Juodabarzdžio turtas, įgytas apsupus Čarlstono uostą, Pietų Karolinoje 1718 metais, nebuvo rastas tarp sudužusio laivo liekanų. Manoma, kad piratai susirinkę vertingiausius daiktus spruko į seklumą.

Tyrinėdamos laivą ir jo radinius varžosi dvi komandos, kurios tikisi kaip galima ryškiau atkurti vientisą "QueenAnne'sRevenge" laivo vaizdą ir kasdieninį piratų gyvenimą. "Jei galėtumėme „įlįsti“ į jų galvas, ir pasakyti kas buvo jų prioritetai tais laikais, tai būtų išties didelis atradimas", - sako Croce.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų