REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį Vilniuje vykusioje Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų Tautininkų frakcijos konferencijoje nuspręsta trauktis iš konservatorių partijos ir atkurti atskirą savo partiją. Tautininkai nutraukti frakcijos priklausymą partijai nusprendė po to, kai nepavyko įtikinti konservatorių vadovybės atstatyti savo vadovų narystės bendroje partijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Frakcija neteko savo lyderių, Seimo narių. Tai paralyžiuoja Tautininkų frakcijos veiklą TS-LKD ir daro ją neįmanoma“, – teigiama tautininkų priimtame nutarime.

REKLAMA

Iš TS-LKD partijos balandį buvo pašalintas tautininkų lyderis Gintaras Songaila, kiek anksčiau buvo sustabdyta Kazimiero Uokos ir Arvydo Radžiūno narystė. Tautininkai taip pat buvo nepatenkinti, kad nėra pakankamai atstovaujami TS-LKD vadovybėje, rašo delfi.lt.

Frakcijos vadovas Algimantas Birbilas, kreipdamasis į frakcijos kolegas, teigė, esą susitikime su konservatorių vadovybe tiesiog buvo atsakyta, jog tautininkų vadovai vėl galės mėginti stoti į partiją.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes bandėme, tarėmės, bet nieko iš to negavome“, – sakė jis.

Frakcijos konferencijoje už pasitraukimą iš TS-LKD balsavo 55 delegatai, prieš – 17, 4 susilaikė. Balsavime pralaimėję tolesnės bendros veiklos šalininkai demonstratyviai paliko konferenciją. Pasitraukimo oponentai argumentavo, kad savarankiška atkurta partija būtų per silpna ir neturėtų galimybių sėkmingai pasirodyti artėjančiuose Seimo rinkimuose, tad išlikti ir būti matomais yra vienintelis būdas – likti TS-LKD partijoje.

Balsas.lt primena, kad Gintarą Songailą TS-LKD partijos Priežiūros komitetas balandžio mėnesę iš partijos pašalino po to, kai jis teismui apskundė konservatorių Vilniaus skyriaus sprendimą derėtis su Lietuvos lenkų rinkimų akcija dėl koalicijos Vilniaus miesto savivaldybėje. Prieštaringų pareiškimų nevengiantis G. Songaila anksčiau ne kartą viešai kritikavo ir partijos pirmininko Andriaus Kubiliaus veiklą.

Atskirą partiją tplanuojama atkurta šių metų pabaigoje arba kitų metų pradžioje. „Galbūt rudenį bus steigiamasis suvažiavimas, vėliausiai – kitų metų vasarį“, – teigė G. Songaila.

Lietuvių tautininkų sąjunga į TS-LKD įsiliejo 2008 metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų