REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sibiro regionas padavė į teismą vieną turtingiausių Rusijos žmonių ir reikalauja šimtų milijonų litų esą nesumokėtų mokesčių.

REKLAMA
REKLAMA

Krasnojarsko srities Lenosibirsko rajonas iš milijardieriaus Michailo Prochorovo bando išsireikalauti 2 mlrd. rublių (170 mln. litų), praneša naujienų agentūra „RIA Novosti“ ir dienraštis „Kommersant“, kuriais remiasi naujienų agentūra AFP.

REKLAMA

Toks žingsnis žengtas praėjus vos mėnesiui po to, kai „Onexim“ investicinei grupei vadovaujantis M. Prochorovas, kurio turtas vertinamas 18 mlrd. dolerių, netikėtai pranešė apie planus eiti į politiką ir vadovauti partijai „Teisingas reikalas“.

M. Prochorovas registruotas mažame Sibiro Eruda kaimelyje ir moka mokesčius ten.

Vietos mokesčių tarnyba mano, kad M. Prochorovas nesumokėjo mokesčių Rusijos valstybei už 2008 metais Britanijoje, pietų Velse, atliktus sandorius, „RIA Novosti“ citavo srities antimonopolijų tarnybos vadovo pavaduotoją Olegą Charčenką.

REKLAMA
REKLAMA

„Kadangi Lenosibirsko mokesčių inspekcijai trūksta patyrusių specialistų, išmanančių pietų Velso mokesčių įstatymus, jie paprašė antimonopolijų tarnybos pagalbos“, – teigė jis.

Šaltinis vietos mokesčių inspekcijoje agentūrai tvirtino, kad reikalas jau persikėlė į teismą.

Sankt Peterburge vykusio ekonomikos forumo metu kalbintas M. Prochorovas pripažino, kad toks teisinis ginčas kilo, tačiau teigė tikįs, kad jis teisme bylą laimės.

M. Prochrovui paskelbus apie atėjimą į politiką, Rusijos politinėje scenoje nuvilnijo susijaudinimo banga, nors cinikai pažymi, kad nei milijardierius, nei jo partija kol kas aštriai Kremliaus nekritikuoja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai, kad byla verslininkui iškelta būtent dabar, „Kommersant“ pabrėžė tokia antrašte: „M. Prochorovas dabar pateko į tikrą politiką.“

Buvęs turtingiausias Rusijos žmogus Michailas Chodorkovlis 2003 metais sulaikytas, įtariant jį mokesčių vengimu, kai finansavo opozicines partijas. Jis nuteistas du kartus ir kalės iki 2016 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų