REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirties mėgėjai šeštadienį renkasi į Rumšiškes. Lietuvos liaudies buities muziejuje rengiamoje „Pirties dienoje“ laukiama apie 1 tūkst. žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuviškos pirties bičiulių draugija šventės dalyvius ne tik kviečia pasikaitinti pirtyje, bet žada supažindinti ir su senaisiais lietuvių pirčių papročiais, apeigomis, pasidalinti lietuvių kultūros sveikatingumo patirtimis, praneša Lietuvos radijas.

REKLAMA

Šventės dalyvius priims autentiška, pernai atgaivinta senoji dvaro pirtis, veiks kilnojamosios pirtys, bus pastatyta ir pirtis – palapinė, kurioje vienu metu sutilps iki šimto žmonių.

Taip pat vyks pirties konferencija, kurioje pranešimus skaitys etnokultūros ir pirties praktikų specialistai.

Bus galima sužinoti apie lietuviškos pirties tradicijas, pirtį lietuvių papročiuose ir tikėjimuose bei pirčių gydomąsias praktikas, pvz., gintaro terapiją, energetinį vanojimą ar aromaterapiją.

REKLAMA
REKLAMA

Vyksiančiame vantų konkurse bus vertinamos originaliausiai surištos vantos, o socialinio projekto „Susitikime pirtyje“ dalyviai primins pirčių, kaip tarpusavio bendravimo vietos, reikšmę.

Šventės organizatoriai į Lietuvių liaudies buities muziejų Rumšiškėse laukia susirinksiant iki tūkstančio pirčių mėgėjų, kuriuos, žadama, vanos geriausi Europos pirtininkai, vanojimo čempionatų prizininkai.

„Pirties diena“ Rumšiškėse rengiama antrus metus.

Agnė KAIROŪNAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų