REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo birželio 1 dienos prasidėjus stojančiųjų į aukštąsias mokyklas registracijai, gauti pirmieji prašymai stoti studijuoti Vilniaus universiteto Teisės fakultete pagal naują magistrantūros programą „Europos Sąjungos verslo teisė“. Naująja studijų programa domisi tiek teisininko kvalifikacinį laipsnį jau turintys universitetų Teisės fakultetų absolventai, tiek ir teisės mokslų bakalaurai.

REKLAMA
REKLAMA

„Vilniaus universiteto Teisės fakultetas nuolat atnaujina savo studijų programas. Pastaruoju metu pastebėjome tam tikrą specializuotų aukšto kokybinio lygmens studijų trūkumą. Apie poreikį parengti ir perkvalifikuoti aukštąjį universitetinį išsilavinimą turinčius teisininkus kalba ir mūsų partneriai – advokatų kontoros, teisėsaugos institucijos, verslininkai. Tad manome, kad būtina atsižvelgti į kintančius rinkos poreikius ir pasiūlyti studentams tai, ko jiems trūksta“,- tvirtina Teisės fakulteto dekanas prof. Vytautas Nekrošius.

REKLAMA

Pusantrų metų trukmės „Europos Sąjungos verslo teisės“ magistro programoje bus rengiami tarptautinę ir Europos Sąjungos teisę išmanantys specialistai, galintys teikti aukščiausio lygio teisines paslaugas tarptautinio ir nacionalinio verslo subjektams. Studentai studijuos tokius dalykus kaip Europos prievolių teisė, Europos Sąjungos bendrovių teisė, bendrosios rinkos laisvės taikytina teisė ir jurisdikcijų koalizijos, konkurencijos teisė ir kitas disciplinas. Siūloma nemažai pasirenkamųjų dalykų. Teorinės studijos su praktiniais užsiėmimais vyks du semestrus, o trečiąjį semestrą studentai rašys magistro darbą, atliks mokslinio tiriamojo darbo praktiką ir laikys baigiamąjį egzaminą.

REKLAMA
REKLAMA

Šias studijas baigusių teisininkų perspektyvos, Fakulteto vadovų įsitikinimu, tikrai labai geros. Tokius aukštos kvalifikacijos teisininkus, įvaldžiusius savarankiškos mokslinės analizės įgūdžius labai vertina darbdaviai, darbo rinkoje jiems atsiveria plačios galimybės. Europos Sąjungos verslo teisės programos absolventai sugebės nacionalinę problemą matyti Europos teisės kontekste, susikoncentruoti ties problemos praktiniais sprendimais. Tokie specialistai labai vertinami bankuose, stambiose kompanijose, advokatūroje.

Bendrajame stojančių į aukštąsias mokyklas priėmime dalyvauja 44 valstybinės ir privačios aukštosios mokyklos: 21 universitetas ir 23 kolegijos. Numatoma, kad šiais metais valstybė finansuos studijas beveik 19 tūkstančių studentų 9,7 tūkst. universitetuose ir 9,2 tūkst. kolegijose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų