REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įgyvendinant Europos Sąjungos (ES) struktūrinės paramos projektą dėl Lietuvos dalyvavimo ES iniciatyvose įvertinimo, Užsienio reikalų ministerija kartu su Energetikos ministerija ketvirtadienį Vilniuje rengia apskritojo stalo diskusiją "ES energetikos politikos pokyčiai ir infrastruktūros finansavimas po 2013 metų".

REKLAMA
REKLAMA

Diskusijoje bus aptariami Lietuvai svarbūs ES energetikos politikos pokyčiai po vasario 4 dienos Europos Vadovų Tarybos sprendimų dėl konkurencingos ir gerai funkcionuojančios ES energetikos vidaus rinkos sukūrimo ir ES išorinės energetikos politikos stiprinimo.

REKLAMA

Lietuvai ypač svarbi šių sprendimų nuostata, kad po 2015 metų nė viena ES valstybė narė neturi būti atskirta nuo Europos dujų ir elektros energijos tinklų. Europos Komisija buvo pakviesta iki birželio mėnesio ES Tarybai pateikti skaičiavimus dėl reikalingų investicijų ir būdų, kaip užtikrinti reikalingą finansavimą.

Diskusijos dalyvius pasveikins Lietuvos užsienio reikalų viceministras Egidijus Meilūnas. Renginyje dalyvaus Užsienio reikalų ir Energetikos ministerijų atstovai, svečiai iš Europos Komisijos, Europos investicijų banko, regiono valstybių, Vilniuje reziduojančių ES šalių ambasadų, energetikos įmonių atstovai ir ekspertai.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmojoje renginio dalyje bus diskutuojama apie regioninį energetikos politikos matmenį ir ES iniciatyvas energetikos srityje. Ją ves Energetinio saugumo centro prie Užsienio reikalų ministerijos laikinai einantis pareigas direktorius Audrius Brūzga.

Antroji sesija bus skirta energetikos infrastruktūros finansavimo poreikiams ir galimiems sprendimams. Ją ves Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto direktorius Ramūnas Vilpišauskas.

Trečioji dalis bus skirta inovatyviems finansavimo instrumentams. Ją ves Kauno technologijos universiteto profesorė Monika Petraitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų