REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį Vilniaus meras Artūras Zuokas susitiko su Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos nariais. Tradicija tapusiuose verslo pusryčiuose buvo aptarti verslininkams aktualūs klausimai.

REKLAMA
REKLAMA

Miesto valdžia, išreikšdama palaikymą restoranų ir viešbučių veiklos sektoriui, informavo, kad Tarybos sprendimu, nuo kitų metų 0,3 proc. bus sumažintas nekilnojamojo turto mokesčio tarifas apgyvendinimo ir maitinimo paskirties objektams, išskyrus naktinius barus, klubus. Naujasis tarifas, skaičiuojamas nuo pastato mokestinės vertės, sieks 0,5 proc.

REKLAMA

Šiuo metu taikomas 0,8 proc. nekilnojamojo turto mokesčio tarifas. 50 proc. lengvata taikoma nekilnojamajam turtui, esančiam nuo Vilniaus g. iki A. Goštauto g., Rūdninkų g. ir Vokiečių g., kur vykdoma viešojo maitinimo veikla.

Anot mero, ateityje bus siekiama, kad sprendimai galiotų ne vienerius metus, kaip yra dabar, o ilgesnį laikotarpį. „Mūsų tikslas, kad Vilniuje būtų kuriamas kuo platesnis restoranų ir kavinių spektras, kad kavinės ne užsidarinėtų, o atsidarinėtų. Palankūs valdžios sprendimai padėtų pritraukti ir investuotojus,“ – spaudai išplatintame pranešime sakė A. Zuokas.

REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybės planuose – atgaivinti Gedimino pr. dalį nuo Lukiškių aikštės iki Seimo, peržiūrėti automobilių parkavimo miesto centre kainas, įrengti naujas parkavimo vietas, išspręsti taksi tarifų problemą, bazinio oro vežėjo klausimą.

„Sieksime, kad Vilnius grįžtų į pasaulio turizmo žemėlapį. Maži turistų srautai mieste – nepateisinami. Pagrindinės tokios situacijos priežastys – oro vežėjų trūkumas ir menka komunikacija. Turizmo skatinimą galime išjudinti tik apjungę bendras jėgas,“- sakė A. Zuokas.

LVRA vadovė Evalda Šiškauskienė teigė, kad asociacijos nariai yra nusiteikę geriems pokyčiams ir tiki verslo augimu. Taip pat yra maloniai nustebinti Savivaldybės operatyvumu išvežiojant licencijas lauko kavinėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų