• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tyrimų bendrovės „VisionMobile“ analitikai teigia, jog programuotojai vis dažniau renkasi kompanijos „Google“ „Android“ ir jos aršiausios konkurentės „Apple“ „iOS" kaip pagrindines platformas programėlėms kurti, tad atsisako „Symbian“ ir „Java“.

REKLAMA
REKLAMA

„VisionMobile“ tvirtina, jog šiemet 67 proc. programas kuriančių žmonių naudos „Android“ kaip vieną iš platformų. „Apple iOS“ naudos šiek tiek mažiau – 59 proc. Pernai „Android“ naudojo 59 proc., o „iOS“ aplinkai kūrė pusė rašančiųjų programas.

REKLAMA

„Windows Phone“ operacinės sistemos tyrimų agentūra nenuvertina, tačiau tvirtina, jog aiškesnės perspektyvos paaiškės ateityje.

„Symbian“ ir „Java“ platformų likimas, kita vertus, kur kas blankesnis. „VisaMobile“ tvirtina, jog 35 proc. dabar kuriančių programas šioms platformas jas apleis, „Java“ neteks pusės savo programuotojų.

Tiesa, tiek už „Android“, tiek už „iOS“ sparčiau auga mobilusis internetas. Per metus programuojančių mobiliųjų telefonų naršyklėms padaugėjo 16 proc. ir šiuo metu tuo užsiima 56 proc. programuotojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų