REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Septintąją vietą Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pirmenybėse užėmęs Vilniaus „Perlo“ klubas palieka sostinę. Krepsinis.net žiniomis „Perlo“ vadovai baigia derybas su Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komanda ir nuo artėjančio sezono „Perlas“ atstovaus šiam šiaurės Lietuvos miestui.

REKLAMA
REKLAMA

Teigiama, jog Vilniaus „Lietuvos rytas“ nusprendė parduoti klubą Pasvalio komandai, kuri laimėjo Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) pirmenybes, tačiau nesugebėjo įveikti Palangos „Naglio“ ekipos ir neiškovojo vietos elitinėje lygoje.

REKLAMA

Pasvalio mieste šią vasarą išdygs nauja arena, o klubą remianti „Pieno žvaigždžių“ įmonė komandai žada solidžią finansinę paramą. Neoficialiai kalbama, jog ji sieks vieną milijoną litų.

Jau anksčiau pasvaliečiai teigė, kad yra pasirengę sumokėti 350 tūkst. litų stojamąjį mokestį į LKL, tačiau lygos vadovai šį prašymą atmetė motyvuodami tuo, jog nenori plėsti komandų skaičiaus.

„Perlo“ ekipai kitą sezoną Vilniuje būtų tekusi sunki dalia, nes komandai lėšas atsisakė skirti viena pagrindinių rėmėjų „Olifėja“.

REKLAMA
REKLAMA

„Šioje situacijoje yra faktų, bet yra ir spekuliacijų bei gandų. Kai atėjau dirbti į “Perlą„ 2008 metais, buvo sudaryta trijų metų programa žaidėjų ugdymui. Pasikvietėme žaidėjus, kurie nebuvo ragavę, ne tik LKL, bet ir NKL skonio. Manau, kad tą laikotarpį praėjome labai sėkmingai – paskaičiavome, kad nemažai žaidėjų perėjo į aukštesnį lygį: vienuolika žaidėjų pabandė save “Lietuvos ryte", taip pat kituose komandose.

Kalbant apie rėmėjus – būtent šiam laikotarpiui buvo pasirašyta sutartis su „Olifėja“. Neabejoju, kad ši bendrovė ir toliau rems krepšinį – klausimas tik sąlygose. Ar gali būti, kad komandos pavadinimas bus kitoks, pagal pagrindinio rėmėjo pavadinimą? Žinoma, bet dar anksti apie tai kalbėti. Laikotarpis pasibaigė, bet tai toli gražu nereiškia, kad tai yra klubo pabaiga. Turime ir daugiau „Perlo“ žaidėjų, be to, nepamirškime, kad yra ir dublerinė komanda NKL čempionate. Faktas, kad LKL čempionate nori žaisti ir Pasvalys, ir Alytus, bet kol kas tai yra spekuliacijos. „Perlo“ komandos savininkai turės priimti sprendimą„, - portalo Krepsinis.net turimos informacijos nepaneigė “Perlo" direktorius Giedrius Aidietis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, G.Aidietis nepatvirtino informacijos, jog jis palieka „Perlo“ ekipą ir tapo naujuoju „Lietuvos ryto“ sporto direktoriumi: „Mano likimas turėtų paaiškėti birželio pabaigoje – būtent tada baigsis mano įsipareigojimai “Perlui„. Esu patenkintas savo dabartine padėtimi, bet negalėčiau šimtu procentu pasakyti, kad liksiu arba neliksiu komandoje“.

„Perlo“ komandą treniravęs Robertas Štelmaheris veikiausiai papildys „Lietuvos ryto“ trenerių štabą. Apie tai latvis antradienį užsiminė šios šalies žiniasklaidai.

REKLAMA

Nuo kito sezono „Perlo“ ekipai vadovaus Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ klubo vadovai, komandą turėtų treniruoti šios ekipos strategas Rimantas Endrijaitis.

Neaišku, kaip bus pasielgta su kontraktus turinčiais „Perlo“ žaidėjais. Krepsinis.net žiniomis, kai kurie krepšininkai netrykšta noru vykti rungtyniauti į vos kiek daugiau nei aštuonis tūkstančius žmonių turintį Pasvalio miestą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų