REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentės Dalios Grybauskaitės metiniame pranešime išreikštas pasiryžimas toliau kovoti su kyšininkavimu daro įspūdį Premjerui Andriui Kubiliui.

„Prezidentės metinis pranešimas, kaip visada yra svarbus politinio gyvenimo įvykis. Prezidentė šiame pranešime daug dėmesio skyrė kelioms svarbioms problemoms ir didžiausias dėmesys buvo skirtas kovai su korupcija ir neskaidrumu, kam Vyriausybė tikrai nuoširdžiai pritaria.

Bendros pastangos, mano įsitikinimu, pradeda duoti rezultatus ir toliau duos vis labiau ryškius ir matomus rezultatus. Tai, kad nuosekliai ir sistemiškai pertvarkome daugelį gyvenimo sričių – pradedant nuo energetikos, baigiant viešaisiais pirkimais, čia siekdami skaidrumo ir nepakantumo, tiek sisteminei korupcijai, tiek kasdieniniam, smulkiam kyšininkavimui – tai yra labai svarbu“, – išskyrė prioritetus A. Kubilius.

Ministras pirmininkas, antradienį po pietų Seime komentuodamas D. Grybauskaitės metinį pranešimą sakė išgirdęs ir daugiau pozityvių nuostatų. A. Kubilius prisiminė teisėsaugos darbą, kurį, dar ankstesnės kadencijos metu, kaip ir teismų reformos būtinybę savo metiniuose pranešimuose nuolat akcentuodavo prezidentas Valdas Adamkus.

„Dar svarbiau, kad Prezidentė atkreipė dėmesį į tokias sritis, kaip teismai ir teisėsaugos darbas, kuris irgi turi būti žymiai skaidresnis ir efektyvesnis, pelnantis žmonių pasitikėjimo. Šioje srityje Prezidentės pastangos yra labai sveikintinos“, – džiaugėsi Vyriausybės vadovas.

A. Kubilius netruko pastebėti Prezidentės pranešime išsakytų pagyrų dėl atsigaunančios ekonomikos. Premjeras pamažėl kylančius ūkio rodiklius laiko pasiekimu, tačiau prašo žmonių kantrybės

„Prezidentė taip pat pažymėjo, kad ekonomikos atsigavimas yra įspūdingas, bet, ką mes ne vieną kartą esame sakę – reikia dar ir dar kartą prašyti žmonių kantrybės, nes makroekonomikos atsigavimas statistikoje, visuose bendrojo vidaus produkto augimo procentuose dar nereiškia, kad tai jau šiandien gali pajausti žmonės.

„Todėl mūsų nuoseklios pastangos pasiekti, kad išsaugotume ir ekonomikos atsigavimą, ir nepultume išlaidauti, bet kartu pradėtumėm labiausiai socialiai sudėtingoje situacijoje gyvenantiems žmonėms – irgi Prezidentės buvo labai aiškiai įvardyta, kaip svarbus prioritetas.

Tai nėra toks paprastas darbas, valstybės biudžetui tai kainuos papildomus 600 milijonų litų, bet mes matome ir savo galimybes, ir savo atsakomybę tokį sprendimą įgyvendinti“, – apie pensijų grąžinimo į prieškrizinį lygi galimybes kalbėjo A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų