• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Džiugina, kad metiniame Prezidentės pranešime itin daug dėmesio skiriama korupcijos problemai –tiek valstybės valdyme, tiek teisėkūros procese, viešuosiuose pirkimuose. Tas susirūpinimas buvo jaučiamas ir praėjusių metų jos kalboje, ir šiemetėje jos noras mažinti šią problemą išlieka labai stiprus. Ir ne tik žodžiais, bet ir besikeičiančiais tam tikrai įstatymais, kurie galėtų mažinti korupciją“, – išklausęs antrąjį Prezidentės D. Grybauskaitės  metinį pranešimą „Balsas.lt“ sakė „Swedbanko“ vyriausiasis ekonomistas Nerijus Mačiulis.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, „tendencijos teigiamos, bet reikšmingo pasistūmėjimo kovoje prieš korupciją aš nematau. Prezidentė sako, kad tie ledai pajudėjo, bet aš manau, kad kol kas tie ledai šioje srityje juda ledynmečio greičiu“.

REKLAMA

Ekonomistas sako metiniame pranešime pasigedęs metiniame pranešime didesnio dėmesio valstybės finansams.

„Manau, kad vertėjo dar kartą atkreipti dėmesį į poreikį konsoliduoti ir subalansuoti valstybės finansus. Pastaruosius dvejus metus mes kryptingai ėjome ta kryptimi, biudžeto deficitas mažėjo, tačiau artėjant Seimo rinkimams ir atsigaunant šalies ekonomikai visų politinių jėgų noras toliau konsoliduoti biudžetą ir mažinti išlaidas bus silpnesnis“, – sakė N. Mačiulis.

REKLAMA
REKLAMA

Jis atkreipė dėmesį, kad Prezidentė savo kalboje užsiminė, jog kiti metai šalies ekonomikai bus lengvesni ir sakė tikinti, jog Lietuva jau subrendusi permainoms. Bet šalies vadovės tikėjimą, kad per  kitais metais vykstančius Seimo rinkimus gebėsime nepasiduoti populizmui, vertina atsargiai.

„Tikėjimas tikėjimu, bet paskutiniai savivaldybių rinkimai parodė, kad nei politinės partijos, nei rinkėjai dar nesugeba atsisakyti tuščių populistinių pažadų, kurie realiai negali būti įgyvendinti, ir skirti tik tam, kad trumpuoju laikotarpiu pritrauktų kuo daugiau rinkėjų“, – sakė ekonomistas.

Vis dėlto N. Mačiulis  išreiškė viltį, kad Prezidentės tikėjimas yra pagrįstas.

„Lietuvos visuomenė keičiasi ir sugebės rinkti ne tik žadančius politikus bei sugebės nerinkti tų, kurie žada akivaizdžiai neįgyvendinamus dalykus“,– „Balsas.lt“ sakė vyriausiasis ­„Swedbanko“ekonomistas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų